2010-09-23

Bra beslut av S

Det är som bekant inte ofta jag tycker sossar producerar klokheter. Men, alla regler har sina undantag och när S nu säger att man inte vill minska antalet utskottsledamöter i riksdagen bara för att SD inte skall få plats så säger jag bravo! För man må tycka vad man vill om SD och deras politik. De sitter dock på lika folkligt förankrade mandat som resten av partiernas ledamöter och skall därför inte särbehandlas, utan istället ges möjligheten att presentera, förklara och försvara sin politik inte bara i plenum utan också i utskotten, där riksdagens verkliga arbete pågår.

4 kommentarer:

 1. Håller med till fullo. De övriga 7 riksdagspartierna står så långt från Sd ideologiskt att samarbeten inte är på tal, logiskt som bara den. Men ang. utskottsplatserna är det klart de ska ha en plats om de nu fått de efter valet. Att ändra i systemet efter ett val är aldrig okej. Även om man nu kan göra det. Storebror S visar mognad!

  SvaraRadera
 2. Jag antar att det hade mer med att V (och förvisso C) är mindre än SD att göra. Skulle antalet platser minska skulle dessa partier bli av med sina platser först, innan SD skulle mista sina...

  SvaraRadera
 3. Det är mycket bättre att bemöta dem än att låtsas att de inte finns. I Landskrona lyckades de tydligen alldeles utmärkt med den taktiken. Kommer tyvärr inte ihåg var jag läste det (läser för mycket på för många ställen är jag rädd) men FP-ledaren där bemötte dem och fick dem att läsa alla underlag för beslut och lät dem inte få igenom några av sina egna frågor varefter SD backade stort i årets val. Lite grann: "mal ner dem i byråkratins kvarnar". Hoppas Alliansen gör likadant i riksdagen.

  SvaraRadera
 4. Ja, vi måste följa spelreglerna. Dessutom var ju S beredda på att regera med vänsterpartiet, så politikerna accepterar kollektivistiska partier av en sort redan, även om sorten som riktar sig mot "osvenskt" istället för mot "överklass" väcker större avsky i media och på gatan.

  SvaraRadera