2010-09-23

Yes, give us more..!

Sossarnas nyligen tillsatta krisgrupp består tydligen av vänstergängade ideologer. Se där ytterligare en glad nyhet för de borgerliga. För ett S-parti som kryper ännu närmare Lasse Ohly inför 2014 års val är det närmaste en garanti för fortsatt Alliansstyre som det går att komma. Vi lever sannerligen i historiska tider. Och gudars va' skönt det känns..! :-)

13 kommentarer:

 1. Man får nog ge dem lite mer kredit än så. Det lär nog komma fram med något. Mätningar om RUT och annat till trots räcker det nog för övrigt med att byta ut Mona, för att vi ska återgå till det gamla vanliga.

  Fast, med en ny dimension. Tänk om SD blir ännu större i nästa val? (De kanske också visar sig skickligare än man tror).

  Ett tips: om ett år har vi en rödgrön regering. När kongressen har bytt ut Mona, och regeringen har vägrat kompromissa med vänstern och tala med SD, då blir det uppenbart att den politik som går att föra är en vänsterpolitik där S ligger lite närmare M än nu och där SDs folkhemsnostalgi gör dem till lagom goda sossar och därmed inofficiellt stödparti till en vänsterregering.

  Regeringen kommer helt enkelt att falla i en misstroendeomröstning. Den viktigaste orsaken kommer då att vara bristen på rättssäkerhet i sjukförsäkringen och aktivitetsgarantin.

  Hela sosseriet, det vill säga laglösheten och godtycket i myndighetsutövning kommer att lastas alliansen (som får skylla sig själv eftersom de har utnyttjat den fullt ut).

  Om du kollar SDs politik kan du se att de är kritiska mot rättssäkerheten i hanteringen av sjukförsäkringen.

  De flesta svenska har inte en privat sjukförsäkring. Och vem som helst kan bli långvarit sjuk...

  SvaraRadera
 2. Det är otroligt om Socialdemokraterna kommer försöka dra sig mer åt vänster. Vänsterpartiet har legat stilla de senaste 10-12 åren på runt 5% Vad talar för att ett steg åt vänster skulle öka deras väljarbas? Jag tror snarare att en koalition med S + MP med V som passivt stöd vore det bästa ur deras synvinkel, det är troligt att S förlorat flera procent bara på basis av att Ohly kunnat få en ministerpost. Det var nog droppen för många Socialdemokrater.

  SvaraRadera
 3. Hittade detta på nätet,USA igår Sverige idag.Den som kan sin historia kommer ihåg kommunisthysterin i USA på 50-talet då alla som inte höll med betraktades som kommunister. Alla tog avstånd från kommunister, allt från den lyckliga hemmafrun som ville ha ett fint städat hem åt maken när han kom hem från arbetet till politikern som ville ha röster i sin valkampanj. Nu har detta drabbat Sverige och oskyldiga blir anklagade för att vara smygrasister och ska hängas ut vid minsta lilla misstanke så att alla ska förstå vad priset är att försöka avvika från normen.

  För några dagar sen blev en man nerhuggen av en mob med den rätta människosynen som varit och eldat på sitt hat i en mininurnbergmanifestation för att han såg ut som en sverigedemokrat. Någon dag senare läckte några scriptkiddies listor på folk som har visat något som helst intresse av vad Sverigedemokraterna hade att säga. Sånt gör man inte ostraffat. För har man rätt människosyn så ska man inte försöka ta reda på information själv.

  SvaraRadera
 4. Då jag själv anser mig var en pragmatisk högersosse så är detta väldigt illa nyheter. Bara att gratulera till valsegern 2014.

  Jag tycker det vore intressant om Edwardsson har tid och lust att analysera vad som hänt med SAP efter Göran P och varför de (vi =) ) förlora fler röster för varje val.

  Bra blogg som fler borde läsa oavsett partitillhörighet.

  SvaraRadera
 5. Till Anonym (17:09): Både en rödgrön minoritetsregering och ett nyval är tyvärr numera reella möjligheter. Men bara om SVaMPen aktivt går ihop med SD...

  Till Anonym (22:21): Ja, det finns masspsykotiska likheter mellan amerikanskt 50-tal och svenskt 00-tal. Skillnaden är dock att medan "rödpaniken" i USA byggde på att ett mindre antal politiker toppred en förvisso delvis överdriven men ändå genuin folklig rädsla (för kommunismen) är drevet mot SD nästan ett rent elitprojekt, med en liten men slagsmålsbenägen svans (AFA etc). Vilket som är värst kan diskuteras; jag gillar ingetdera...

  Till John: Jag tackar för de värmande orden :-) Jag kommer att återkomma med en liten längre historisk analys av S:s kolaps vid tillfälle. När saker lugnat sig lite - och jag hunnit ifatt med mitt avlönade arbete, som fått stryka på foten de senaste månaderna...

  SvaraRadera
 6. Eftersom M har täppt till högerflanken så bra så är väl S tvungna att dra sig vänsterut.

  SvaraRadera
 7. Till Anonym (15:45): Menar du att SD skulle vara en högerflank. Läs deras partiprogram, det är sossesverige-folkhemsnostaligiskt så det bara dammar om det... Och bara för att förekomma: rasism o främlingsfrihet är inget högerfenomen. Minns bara fackets "Go home!"-skrän för ett antal år sedan...

  SvaraRadera
 8. Jag läste eller hörde en intressant kommentar att Mona Sahlin delvis har räddats av att SD blivit vågmästare. På så sätt är inte förlusten lika tydlig. Sahlin sa ju direkt att det inte fanns några vinnare i detta val.
  En annan sak om s går till vänster är att det kommer att utradera partiet i Stockholms Län. Redan nu är moderaterna nästan dubbelt så stora.
  Frågan är om Mona Sahlin i så fall är rätt person att leda s. Då menar jag inte utifrån ledaregenskaper utan åsiktsmässigt. Hon är som jag ser det hygggligt ekonomiskt liberal och liberal i livsstilsfrågor. Ur ett åsiktspersppektiv är hon mer stockholmare än lantis så att säga. HBT-frågor är knappast något som lockar konservativa arbetare ute i landet.
  Med detta sagt tror jag att socialdemokratin är på väg att göra sig själv irrelevant i kommunvalen i Stockholm. Vilka nya konstellationer detta kan leda till får framtiden utvisa.

  SvaraRadera
 9. Till Jonas V: Håller helt med. Mona Sahlin är faktiskt mycket bättre än sitt rykte. Det bevisade hon bl.a. genom att först inte vilja ta med V i valsamarbetet. Men hon leder ett parti som styrs av betongrumpor anno 1972, med Stålverk 80 i blicken och noll koll på vad farmtiden kräver...

  SvaraRadera
 10. Det är där hennes brist på ledaregenskaper slår igenom. Skulle hon ha varit som Göran Persson eller Margret Thatcher hade hon kunnat förnya partiet.

  SvaraRadera
 11. Anders, angående min kommentar 15:45 så förstår jag inte riktigt hur du kunde tolka det jag skrev så konstigt? Jag menade att eftersom M har gått mot mitten så kan inte S gå högerut för då hamnar de ju hos M, dvs M har täppt till högerflanken. Det finns ju inget existensberättigande för ett S som kopierar Ms partiprogram, alltså måste S gå vänsterut.

  SvaraRadera
 12. Till Anonym (11:20): Sorry, jag var extremt stressad i går e.m. och missförstod. Menade heller inte att vara snäsig. Och du har givetvis helt rätt i din analys!!!

  SvaraRadera