2010-09-23

"Pledge to America"

Det är faktiskt viktiga val på gång även utomlands. Republikanerna har nu, inför höstens s k mellanårsval, antagit ett principdokument liknande det "Contract with America" de antog 1994. Och det är faktiskt riktigt uppmuntrande läsning. De lovar nämligen bland annat:

 • Stop job-killing tax hikes
 • Allow small businesses to take a tax deduction equal to 20 percent of their income
 • Require congressional approval for any new federal regulation that would add to the deficit
 • Repeal small business mandates in the new health care law
 • Repeal and Replace health care
 • Roll back non-discretionary spending to 2008 levels before TARP and stimulus (will save $100 billion in first year alone)
 • Establish strict budget caps to limit federal spending going forward
 • Cancel all future TARP payments and reform Fannie Mae and Freddie Mac

Hårda bananer och inget onödigt valfläsk alltså. Det kommer därför att gå bra för dom, precis som 1994, det är jag övertygad om!

Tillägg: Och här är en text som avslöjar att Obamas sjukförsäkringsreform nu visar sig innehålla ännu fler brister än många trodde...

3 kommentarer:

 1. Och som vanligt är det bara snömos...

  De ojar sig över underskottet, men säger blankt nej till alla förslag som försöker göra något åt det. Några punkter:

  - Inga skattehöjningar tillåts (väldigt viktigt eftersom det upprepas i tre av punkterna ovan) för att minska underskottet. Skattesänkningar (två av punkterna, som per definition ökar underskottet) är däremot helt ok...

  - Sjukförsäkringsreformen minskar underskottet, och gör för första gången något åt den växande kostnaden för sjukvården, men den vill man riva upp.

  - "Non-discretionary spending" är en piss i Mississippi. Hundra miljarder låter mycket för en oinsatt väljarskara, men är i realiteten inte ens en procent av USAs statsbudget.

  - TARP är en av de mest framgångsrika lagarna nånsin. Den hjälpte till att undvika en kollaps av de finansiella systemen och väntas dessutom gå plus. Dvs den minskar underskottet. Det är dessutom överspelat, så det är ett helt meningslöst löfte att inte betala ut mer pengar. Att jag sedan tycker att bankerna kom för lätt undan och vill ha mer långtgående reformer är en annan sak.

  De är charlataner.

  SvaraRadera
 2. "End the Fed!"

  -Ron Paul

  SvaraRadera
 3. Till RDJ: Att du inte gillar GOP vet jag. Och det verkar inte spela någon roll vad de föreslår så avfärdar du det. Låt oss därför överlämnar bedömningen av P2A-programmet till de amerikanska väljarna i november. Jag är övertygad om att de sammantaget kommer att göra en mycket rimlig bedömning...

  Till Anonym: :-)

  SvaraRadera