2010-09-16

Fler goda nyheter...

"Säsongrensade data visar på fortsatt uppåtgående trend av antalet sysselsatta och fortsatt nedåtgående trend av antalet arbetslösa", skriver SCB.

Tillägg: Som kontrast kom i dag också siffror som visar hur bedrövligt illa det går i ett land som tills helt nyligen styrdes av ett parti som bedrev samma politik som de rödgröna partierna i Sverige förespråkar!

4 kommentarer:

 1. Du vet väl hur det kommer att användas argumentationen framöver; "titta Storbritannien hur dåligt det går - och där är det högern som styr". Precis som "ja, vi vet ju vilka som satt vid makten i Grekland . . . ." och favoriten "vi vet ju sedan regeringen Bildt hur väl borgarna sköter ekonomin". Inget faktum är så tydligt att det inte kan förvrängas ;-)

  / Kim

  SvaraRadera
 2. Till Kim: Självfallet kommer det att spinnas så. Fallet UK är dock så färskt att jag tycker det fortfarande är hederligt användbart!

  SvaraRadera
 3. Det går dåligt också i USA.

  Det här har inte med tillfällig politik att göra. Det är något annat.

  Orsaksförklaringar är som bekant det som är lättast att manipulera.

  Sverige har ekonomisk draghjälp från Tyskland och BRIK, inte heller det kan tillskrivas den här regeringens politik.

  Jag trodde att du var intellektuell och sanningssökande?

  Jag tycker att din blogg alltmet liknar dålig högerpropaganda. (Även om det är en lättnad jämfört med den riktigt dåliga vänsterpropaganda som man är van vid i svenska media).

  SvaraRadera
 4. Till Anonym (15:40): Självklart beror delar av Sveriges goda resultat på omvärlden, vi lever i en globaliserad värld. Även problemen i USA beror dock på decennier av ansvarslös underskottspolitik etc (som både Dem's och Rep's ansvarar för) så jag anser att det svenska "krisexemplet" är väl värt att propagera för!!

  SvaraRadera