2010-09-16

Ohly ljuger, del femtio11

Tillägg: Och oups...

5 kommentarer:

 1. Glädje-SMS 1989? Det första SMS:et i historien skickades 1992.

  SvaraRadera
 2. Till Tor: Ja, jag noterade det också... :-D

  SvaraRadera
 3. Man kan iofs tänka att Ohly var så naiv att han blev ledsen för att hans utopi rasade, men naturligtvis släppte han inte utopin utan ville försöka igen.

  Frågan är om V eller SD är värst? SD-avvikelse från ämnet:

  Detta val kommer en person att röstas in i riksdagen som försvarar att en f d militant vit makt-person som på sin blogg romantiserar den tiden kandiderar på valbar plats i en kommun.

  SD:s riksdagskandidat i Borås, William Petzäll (plats 13, dvs garanterad mandat), stöder att en militant vit makt-person, Dennis Fernholm, kandiderar i Borås. Se SVT.

  Vidare: DN beskrev igår hur SD:s toppkandidat i Trollhättan hävdar att invandrare har en aggressiv gen som gör att de begår fler brott, och det kommenterade Petzäll i TV4 Väst lokalnyheter igår med att det var olyckligt formulerat men ändå riktigt på något sätt. (Intervjuaren kanske inte tillräckligt skärpt för att retoriskt krossa Petzäll med skillnaden mellan kultur och gen.)

  Självaste SD:s partisekreterare Björn Söder stöder enligt DN den i Trollhättan som talade om invandrar-gen! (DN-länk ovan.)

  Riksdagskandidat Petzäll sjöng även nazistledaren Lindholms nationalsocialistiska signaturmelodi "Friheten leve" på SDU-resan, liksom en sång om judar med strofen "Han syns flitigt där det ockras och köpslås hit och dit, snacka skit kan vår kosmopolit". Se SR.

  SD:s riksdagskandidat Erik Almqvist föreslog där sången "Friheten leve" som cool antimarxistisk låt.

  Andra i framskjuten position i SD -- toppkandidaten i Göteborg -- propagerar för nationalsocialistisk ideologi i den lokala SD-bulletinen (googla "ernst och ernst" på folkhemmet031). Vi får alltså kommunpolitiker med nazismens ideologi, och om Almqvist och Petzäll gillade sångtexterna i riksdagen sådana även där.

  -
  Slutligen kan nämnas att SD:s partiledaren häromveckan i en intervju valde att kommentera en fråga om Zlatan var svensk med kommentaren "ytterst tycker jag att den här diskussionen inte får någon substans om man inte frågar honom själv" (Val2010), vilket dock är ett defensivt svar rörande SD-åsikten att svenskfödde Zlatan inte är svensk. Häpnadsväckande ord från en partiledare! Men i en radiointervju för något halvår sedan fick Åkesson frågan om högerextremistiske polismördaren Jackie Arklöv var svensk, och då svarade han "Utan tvekan svensk. Har ju fått svensk uppfostran och känner inte någon annan kultur än den svenska". (Nämnde Zaremba här.)

  Nazister som slåss för fascister på Balkan är okej för Jimmie, men inte de med till hälften muslimsk påbrå från samma område?

  Sorry, detta borde bloggas istället...

  SvaraRadera
 4. Till Magnus A: Ja, vem som är värst av kommunister och nazister är ju en evig fråga utan svar. Jag likställer dom. Och även om både V och SD gjort sitt bästa för att vädra ut de värsta historiska försyndelserna så litar jag inte på någon av dom. En zebra förblir i grunden randig, hur många gånger man än målar om den!

  SvaraRadera
 5. Okej. Bra sista mening! :)

  (Rättelse: Arklövuttalandet för 1.5 år sedan.)

  SvaraRadera