2010-11-13

# 3

Jag publicerar i dag sista kronikan av tre i NWT om sosseriets fall...

2 kommentarer:

 1. Bra krönika. Jag är dock lite mindre optimistisk än du är, efter bl a förläst mig lite grand på Thomas Sowell.

  Även en borgerlig regering riskerar dras med en massa av skattepengar finansierade socialistiska proffstyckare.

  En borgerlig regering borde systematiskt gå igenom statsapparaten och avskaffa de födkrokar som finns för socialister. (Jag använder "socialism" som "statligt eller kollektivt ägande av produktionsmedlen" och inte som värdeomdöme.)

  Exempel jag kan komma på:

  1) Gör något drastiskt åt utbildningen av lärare. De professionella pedagogerna har under 40 år endast förstört. Deras bidrag är inte positiva (vore de det skulle dagens skola vara långt bättre än den som fanns 1967). Här finns det mycket att lägga ner, sluta betala för och reformera.

  2) Övergå till finsk "flykting"-politik. Det flyktingindustriella komplexet är en stor maktbas för socialister i alla partier.

  3) "Förstör" den svenska familjepolitiken. Helst tycker jag staten helt ska ta handen ur kakburken. Till att börja med skulle man kunna ge en "daghemscheck" åt föräldrar. Det blir kring 12000 kr i månaden per barn. Och sluta subventionera daghemmen helt. Låter ett vårdnadsbidrag om 12000 i månaden absurt, så är det endast det eftersom daghem i Sverige är absurt dyra.
  Min bror berättar att föräldramötena alltid slutar med uppmaningen att komma ihåg att rösta på vänster-partier i valet. "För barnens skull".

  Och återinför sambeskattningen.

  4) Sälj ut en TV-kanal minst, helst båda. Att kalla det för "public service" när man visar det skräp man visar är strunt. Samtidigt är själva idéen att mina åsikter att vad man visar är skräp ingen anledning för att jag eller någon annan ska bestämma vad folk ser på TV. Så lägg ner rubbet. 90% av de anställda är alliansmotståndare. En stor andel är motståndare till västerländsk demokrati.

  5) Lägg ner journalisthögskolan. Behövs det journalister kan media betala själva för deras utbildning. Eller så kan de ta över journalisthögskolan om de vill.

  4) Sälj ut 5-10 riksradiolicenser. Har vi riktigt tur kan det bli lite annorlunda radiopratare. Har vi dock otur blir det Bonnier-Schibsted för hela slanten och lika likriktat och censurerat som det är nu när man läser AB-DN-SvD-Newsmill.

  SvaraRadera
 2. Till EL: Mycket matnyttigt i detta, Erik. Som alltid! :-)

  SvaraRadera