2010-12-10

Avslöjande intervju

Här är en fantastisk intervju med min favoritakademiker Thomas Sowell, där han förklarar varför så kallade intellektuella ofta utgör en fara för allmänheten!

3 kommentarer:

 1. Roligt att du valde att publicera denna intervju som jag tycker är uppfriskande.

  Gerald Celente, pratade om att det var bortkastade pengar för ungdomar i USA att skuldsätta sig för utbildningar som inte gav kompetens till ett arbete. Eftersom skolorna var så dåliga och dyra var det bättre att utbilda sig själv över Internet och skaffa den kompetensen man behövde för uppgiften. Ex hur laga bilen, reparera huset, odla morötter, programmera hemsida, etc.

  Jag gillar tanken att inte stirra sig blind på att en officiell utbildning skall fixa livet, utan fokusera på att skaffa sig kompetens, snabbt och billigt, att ta ansvar själv.

  Det kommer att ske stora förändringar när västvärden i princip går i konkurs och folk tvingas klara sig själva utan staten.

  SvaraRadera
 2. Till Johnny: Ja, jag hade missat denna intervju tills du skickade länken. Mycket bra! Och jag håller helt med om att många stirrar sig helt blinda på det traditionella, offentliga utbildningssystemet. Tyvärr finns ju (i Sverige) inga som helst alternativ om man vill ägna sig åt "högre" teoretiska och ickepraktiska frågor. Men, det kommer får vi hoppas!

  SvaraRadera
 3. Det här var väl inget nytt!

  Samhällsvetenskap och journalistik har dominerats av vänstern i det moderna samhället.

  Orsaken är att de som kan gör och att de som inte kan undervisar.

  SvaraRadera