2011-02-13

Kommentarer överflödiga...

Socialdemokratin har köpt hela den borgerliga världsbilden. Men en annan värld är möjlig, anser förra miljöministern Lena Sommestad, som nominerats till partiledare efter Mona Sahlin av studentförbundet.

3 kommentarer:

 1. Artikeln du hänvisar till är från TT. Av någon anledning har Svenskan snöpt den. I t ex HD finns en betydligt fylligare version:
  http://hd.se/inrikes/2011/02/13/sommestad-vill-se-s-byta-varld-2/

  SvaraRadera
 2. Karl Rove sade under primärvalen 2004 att "honom vill vi ha" om Howard Dean.

  Som högerväljare är det nu svårt att veta om man ska önska att S väljer Palm eller Sommestad.

  Efter att ha tittat lite på Sommestads blogg ser jag att jag tyvärr vore överkvalificerad om jag sökte en tjänst som professor i ekonomisk historia...

  SvaraRadera
 3. Till Börjesson: Jag tycker inte direkt att min tveksamhet dämpades av den längre vesriionen: "– Som ekonomhistoriker studerar jag hur ekonomin fungerar i verkligheten, inte i teorin. Den nyliberala politiken bygger på teori, inte erfarenhet". Visst finns det extrema nyliberala teoretiker. Men att hävda att erfarenheter skulle visa att sossepolitik är bättre än en fri marknadsekonomi... ja då får man nog gräva djupt i lådorna för att hitta stödlitteratur. (jag tycker att det var en kommentar ovärdig LS, som jag hade som föreläsare när jag läste ekhist här i Uppsala och då uppfattade som riktigt hygglig - men det kanske är den nivå av naivism som man måste visa upp för att ens bli övervägd som s-ledare?).

  SvaraRadera