2011-02-18

Man får ju krupp!

Helsingborgs tingsrätt konstaterar att brottet var synnerligen grymt men stannar vid 18 års fängelse. Rätten skriver i domen att 33-åringen "närmast besinningslöst" slog och högg offret innan han klippte av 30-åringens penis och tryckte ned den i halsen på honom.
Okej, nu vill jag veta -- vad krävs för att få livstid?

Detta j-a land... :-s

6 kommentarer:

 1. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/livstid-for-knivmord-pa-exhustru_5951645.svd - de närmare omständigheterna framgår inte, men jag kan tänka mig att deras tidigare relation har tillmätts betydelse.

  Vad gäller fallet i Helsingborg utelämnade du den omständigheten att rättsläkaren i sitt utlåtande skriver att "placeringen av manslemmen i halsen var det sista som kan ha skett" medan offret fortfarande levde.

  Man frågar sig ju vad gärningsmannen skulle ha gjort utöver detta för att tingsrätten skulle ha utdömt livstid...

  SvaraRadera
 2. Anders m fl;

  "Okej, nu vill jag veta -- vad krävs för att få livstid?

  Detta j-a land... :-s".

  Det torde krävas ett riktigt långt borgerligt maktinnehav, där denna a) borgerlighet blir alltmer borgerlig och och bejakar en allt djupare traditionellt värdeorienterad agenda under detta maktinnehav, och b) skickligt använder sin plattform bl a för att kommunicera ut värdet av denna agenda.

  Om detta sker, kan borgerliga politiker förändra Sverige i en positiv riktning såväl via nya lagar som genom en långsiktig, mer fundamental, attitydpåverkan. När en generell attitydförändring väl inträffat medförande att ett genuint borgerligt idégods har allt större generell acceptans, kommer en majoritet svenskar att stödja en annan form av land än det vi lever i idag. Det kan handla om ett Sverige som ex präglas av:

  - Ett förbättrat företags- och investeringsklimat genom märkbart sänkta skatter och mindre påtagligt mycket mindre byråkrati,

  - En mindre stat, och en större privat sektor,

  - Ett förbättrat utbildningsväsende,

  - En generell moralisk upprustning,

  - En ny rättspolitik medförande straff i paritet till brottets art, och tillämpning av fler livstids fängelsestraff innebärande frihetsberövande till sista andetaget.

  Jag tror dock att det tar tid att få hela denna agenda på plats. Allt måste sannolikt starta med ett riktigt långt borgerligt maktinnehav, att den svenska borgerligheten blir mycket mer traditionellt värdeorienterad rent allmänt, och är tillräcklig skicklig på att påverka befolkningens attityder mot en allt större acceptans för konservativa idéer. Idéer som t ex innebär, att en majoritet vill ha livstids fängelse till sista andetaget för riktigt grova brott. Brott som att dräpa sina medmänniskor.

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Till David: Ja, man undrar ju verkligen...

  SvaraRadera
 4. Till Thomas: Jag tror och hoppas du har rätt, fast med nuvarande justititieminister går det då sannerligen både trögt och långsamt...

  SvaraRadera
 5. Glöm inte att han kommer ut efter 2/3 av tiden. Egentligen har han alltså dömts till 12 års fängelse. Vem vet, rätten kanske tyckte att offret förtjänade det.

  SvaraRadera
 6. Till Anonym: Vad trött jag plötsligt blev... :-(

  SvaraRadera