2011-04-10

Suck...

Jaha, så var man hemma i den folkhemska galenpannsmonarkien igen. Och här allt tydligen precis som vanligt:
Många politiker – till exempel Göran Hägglund – har talat om vikten av att politiken begränsas och att makt flyttas från politikernas sammanträdesbord till köksborden. Men problemet är inte för mycket politik utan i stället att individualiseringens negativa sidor riskerar att luckra upp det kitt som håller samman samhället. För de marginaliserade klingar metaforen om köksbord falskt. Politiken måste återupprättas och en gemensam medborgerlig offentlighet behöver få nytt liv om samhällets förmåga till solidaritet ska finnas kvar. Utmaningarna är enorma, men förutsättningarna för en levande politisk debatt har aldrig varit större, skriver Ulf Bjereld och Marie Demker.
Alltså detta skrivet av två som - om jag inte minns helt fel - inte alltid är direkt helt på det klara med skillnaden mellan egen politisk åsikt och sin "forskning". Suck...

2 kommentarer:

  1. Ja, man undrar också varför många experter avkrävs tystnad i debatten, med argumentet att en trovärdig forskare inte ska ägna sig åt politik. Det har ju varit socialdemokraternas käpphäst att hota forskare med en sådana argumentation.

    Samtidigt finns det tydligen vissa forskare som kan svamla hur mycket som helst.

    Den här Demker är en riktigt otäck sosse. Hon har bland annat försökt smutskasta Maciej Zaremba. Jag tror också att hon var med en grupp statsvetare som försökte bortförklara Göran Perssons maktfullkomlighet.

    SvaraRadera
  2. Till Anonym: Det sista hade jag inte hört -- men det kan ju knappast ha gått något vidare... :-D

    SvaraRadera