2011-07-02

Bra idé!

Här är ett mycket bra blogginlägg om Ronald Reagan och hans betydelse. Och jag gillar speciellt idén på slutet - att även Sverige bör hedra den store mannen genom att döpa en gata eller ett torg efter honom!

Tillägg: DN skriver också om detta. Och tillåt mig komma med en idé. Låt oss byta namn på Hjalmar Brantingsgatan i Uppsala till Reaganvägen! Den senare har ty bidragit oändligt mycket mer till Uppsalas och Sveriges frihet än den förre...

11 kommentarer:

 1. Jo var och en har ju rätt att ha sin "gud".

  Hasse Alfredsson hade ju fullt förtroende för
  Robert Lind i Kramfors.

  Anders Edwardsson med Ronald Reagan som svensk
  frihetshjälte.

  Jag vet inte vilket som är mest komiskt (eller allvarligt menat) haha !!

  SvaraRadera
 2. Skrev ett inlägg men det kom bort...? Så jag tar det igen (jag valde Google-konto och kom bort från denna sida).

  Vi alla älskar Reagan!! Tack vare Reagan så finns inte Sovjet längre. Denne man har gjort mer för världen än de flesta. Humor, mänsklighet och styrka. "Peace by strength", "Trust but verify".

  Reagan har format väst som det ser ut idag. Om Carter fått fyra år till så hade det sett annorlunda ut. På ett sämre sätt.

  Det är oroväckande med den sittande presidenten men förhoppningsvis så kan en konservativ kandidat få makten efter nästa val. Frågan är om det finns en bra kandidat(?)

  Bra namnbytesförslag Anders. I Göteborg ser jag gärna att Hjalmar Brantingplatsen byter namn. Många gator och torg skulle må bra av en uppryckning.

  SvaraRadera
 3. Till Anonym (22:24): Robert Lind i Kramfors hade en fördel med Hjalmar Branting -- han fanns inte. Och kunde därför inte ställa till med jävulskap. Bara det borde rändera även honom en gatstump... ;-)

  Till Anonym (00:43): Ja, vi får hoppas Obama gör en Carter. Vore det bästa både får USA och världen!

  SvaraRadera
 4. Komiken med figuren Robert Lind kan man ju skratta åt
  för att det är roligt.

  När det gäller figuren Reagan som profet för svensk frihet skrattar man för att det är så löjligt!

  SvaraRadera
 5. Till Anonym (14:23): Så att Sverige - liksom resten av världen - befriades från hotet från kommunismen är löjligt? Tja, den analysen är inte så lite skruvad den heller...

  SvaraRadera
 6. Jo visst var han medhjälplig i att krossa
  öststatkommunismen.
  Det var dock en frukt som mognat ganska länge och han kom när den var färdig att plockas.
  Förresten fick han god hjälp av polarna
  Saddam Hussein och Usama bin Ladin.

  SvaraRadera
 7. Till Anonym (18:33): Eh, okej att bin Laden kan sägas ha spelat en marginell roll i Afghanistan som mujahedin, men vad i jösse namn gjorde Saddam Hussein för praktisk insats mot kommunismen? Upplys härom gärna...

  SvaraRadera
 8. Sedan kan man gå vidare med: Tycho Hedéns Väg - Johan August Gripenstedts Aveny, och Olof Palmes Plats - Peter Forsskåls Torg.

  SvaraRadera
 9. Till AME: Tja, varför inte. Att Palme får behålla en gata eller något torg har jag dock, med tanke på hans tragiska öde, inget direkt emot...

  SvaraRadera
 10. Om du undrar vem Reagan skulle stödja idag...:

  http://www.youtube.com/watch?v=YyXW1hb-JQg

  Björn

  SvaraRadera
 11. Till Björn: :-)

  /AE

  SvaraRadera