2010-10-25

I dimmornas trygga värld

Paul Krugman, ekonomernas motsvarighet till Krusty the Clown, har nu tydligen gett sig på den nya brittiska regeringen för att den sparar för mycket. Något annat var väl i och för sig inte att vänta av mannen som tycker att Barack Obama spenderar för lite. Men, man kan undra hur länge den politiska korrekta vänstervärlden skall fortsatta attraheras av hans dumheter.
.
För även om den flera decennier gamla forskningsinsats som härom året renderade Krugman Nobelpriset i ekonomi troligen håller tekniskt streck, så är det uppenbart att denne man på äldre dagar intellektuellt helt flippat ur och utgör en fara för allmänheten. För om man som sagt tycker att Obama spenderar för lite, gud bevare oss för den politiker som en dag enligt Krugman skulle spendera tillräckligt...

4 kommentarer:

 1. Enligt folk som känner till Krugmans omständigheter så beror hans bisarra ståndpunkter inte på att han är senil (han är bara 57), utan på hans nuvarande hustru. Hon är också ekonom och "hjälper" honom men allt vad han skriver, och han törs inte säga emot. Nobelarbetet föregick henne med mer än ett årtionde...

  SvaraRadera
 2. Oj. Jag har kunnat hålla mig länge nu, men... :)

  Det enda du visar här är din egen okunnighet, tyvärr. Det Obama har spenderat vägs till största delen upp av att delstater har skurit i sina budgetar för att de inte får gå med underskott, vilket innebär att de inte kan spara under goda tider för att använda vid dåliga, något som den federala regeringen kan.

  För det andra så hänger hela din analys på att man oftast mäter budgetunderskott och spenderande som en andel av BNP. Det som hänt är inte att utgifterna ökat speciellt mycket, utan att nämnaren (dvs BNP) minskat vilket gör att det ser ut som att utgifterna ökat mycket.

  Men låt oss för all del se hur det går i UK med deras sparförslag. Jag fortsätter att lyssna på någon som har tänkt på internationell handel i fyra decennier framför såna som tror att nationers ekonomi funkar som hushålls eller företags ekonomier.

  SvaraRadera
 3. Till Lars: ja, det skulle ju förklara en hel del... ;-D

  Till RDJ: Ja, låt oss se hur det går...

  SvaraRadera
 4. Skulle någon kunna förklara för mig.

  Hur kommer det sig att hög statsskuld idag är något bra när det under Bildt-regeringen var något dåligt?

  SvaraRadera