2010-12-10

Absolut!

Så här skall en slipsten dras! Ett problem i USA har varit Federal Reserve, den amerikanska centralbanken, som krävt stöd och slösat med pengar på allehanda sätt. Den nya republikanska majoriteten i reprensentanthuset har därför nu utsett liberatarianen Ron Paul - som långsiktigt vill lägga ner FR - till ordförande för det utskott som skall bevaka eländet. Rätt man på rätt plats!!! :-)

5 kommentarer:

 1. FED utgör den absoluta nollpunkten i makten över USA.

  Fem presidenter som har försökt nationalisera FED har mördats eller utsats för mordförsök i USA's historia, enligt videon Money Changer, som i sig är en underbar genomgång av penningens historia.

  Alla FIAT valutor har förlorat hela sitt värde till slut. Guld och silver har aldrig förlorat hela sitt värde. EU borde införa en 100% guld valuta och en 100% silver valuta för handel, de som vill kan behålla sina FIAT valutor så länge de vill, det skulle skapa fler alternativ, lätt att införa och stärka förtroendet enormt. Med guld och silver så förlorar politiker, byråkrater och centralbanks ägare sin makt att trycka nya pengar och bestämma räntan och det är precis det som är meningen.

  Ron Paul är den enda politiker som jag har förtroende för i Amerika. Hoppas han lyckas stoppa FED, risken är att han blir mördad.

  SvaraRadera
 2. Till Johnny: Jag är ypperligt skeptisk till att folk mördas beroende på sina åsikter om FED (för mycket John Grisham eller vad författaren heter över det scenariot). Men klart är att Ron Paul är rätt man på rätt plats, för något radikalt måste göras åt systemet. Hoppas näste republikanske president utser honom till Barnakes efterträdare som chef för hela konkarongen!

  SvaraRadera
 3. Anders: "Jag är ypperligt skeptisk till att folk mördas beroende på sina åsikter om FED."

  Det är bara för att du är en god och bra människa som tror världen väl. Själv tror jag att alla makt människor är lögnare, tjuvar, banditer, skurkar och mördare, i alla fall tills motsatsen är bevisad. Som det är sagt, "Som man känner sig själv, känner man andra." :-)

  Nu är det inte så mycket åsikten om FED, utan den politiska viljan att ta makten över FED från privata intressen som striden står. Makten över FED har växlat flera gånger, men är sedan 1913 i privat ägo och dollarn har förlorat 98% av sitt värde. Sedan är frågan om det blir så mycket bättre om politiker får makten att trycka pengar? Därför är min övertygelse att silver och guld är de pengar som fungerar bäst eftersom ingen politiker eller banker kan påverka mängden eller räntan.

  SvaraRadera
 4. Till Johnny: Jag är inte så naiv som du tror, men nej, jag tror icke på mord rörande Federal reserve... Sen håller jag med dig om att guld/silvermyntfot är en god idé. Den skulle dock kräva en helt ny typ av ansvariga politiker för att fungera. Men den dagen vi nått dit ligger ju tyvärr en bra bit in i framtiden...

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte du är naiv, men jag tror att jag själv är paranoid.

  Vackra och praktiska guld och silver mynt i olika antal gram valörer ex 1, 5, 10, 50, 100 gram utgör grunden i systemet, sedan kan sedlar och kort med elektroniska pengar skapas 1 till 1 (för varje sedel och elektronisk valuta enhet, finns motsvarande mängd guld eller silver i banken).

  Guld och silver mynt kräver bara att vikten stämmer, medan sedlar och elektroniska pengar kräver en ärlig bank och kontroll.

  Två valutor, en 100% guld (främst för stora affärer) och en 100% silver (främst för små affärer) parallellt med varandra för flexibilitet och alternativ (i fall någon bank skurk lyckas lägga beslag på allt guld).

  Sedan kan staten naturligtvis också ge ut eller behålla en FIAT valuta som det också går att betala skatt med, typ en "Green Back" valuta om nödvändigt.

  Guld och silver kommer alltid att ha sitt marknadspris, dels i förhållande till varandra, dels till andra varor som olja, vete, koppar, etc till andra FIAT valutor (som idag) och till aktier, obligationer, fastigheter, ja till allt. 1 gram guld är alltid ett gram guld, så varor och tjänster samt löner har att förhålla sig till detta kontinuerligt.

  Det skulle vara mycket lätt att införa, men problemet är att så få människor förstår problemen med dagens valuta och bank system trots alla bankkrascher och inflation.

  SvaraRadera