2010-12-07

Äntligen!

En moderat riksdagsman tar nu bladet ifrån munnen och föreslår svenskt NATO-medlemskap. :-) Jag ber att få hänvisa till följande, blott några dagar gamla blogginlägg: http://svenskhistoria.blogspot.com/2010/12/vad-var-det-jag-sa.html

2 kommentarer:

 1. Citat Johan Forssell

  "Mycket av den svenska Nato-diskussionen lever tyvärr kvar i föreställningen om vad Nato en gång var under det kalla krigets dagar. Tjugo år efter Sovjets fall är Nato idag en helt annorlunda organisation med betydligt fler medlemmar, inte minst flera tidigare Warszawapaktsländer."

  Personligen tycker att ett NATO-medlemskap var viktigare då än nu, eftersom då stod vi på randen till världskrig mellan diktatur och demokrati, tillskillnad från idag.

  Dock för att presentera medlemskap som ett reellt alternativ för svenska folket så måste man nu säga att det är viktigt att gå med nu eftersom NATO är mer oviktigt idag jämfört med då.

  Så snurrigt kan det bara bli i svensk säkerhetspolitisk debatt.

  SvaraRadera
 2. Till Tor: Sannerligen! Jag är för ett svenskt medlemskap både av försvars- och ideologiska skäl. Det förra för att det vore bra att vara med om/när det bränner till exempelvis i Ryssland, det senare för att det skulle innebära ytterligare en stor "avprogrammeringshändelse". Våra politiker har ljugit för folk i 60 år om detta. That's enough!

  SvaraRadera