2011-07-28

Nämen titta här..!


"New NASA Data Blow Gaping Hole In Global Warming Alarmism"

Konsensus var det ja... :-D

Tillägg: Även myten om drunknande isbjörnar verkar ha varit en... Just det!

20 kommentarer:

  1. Oddsen för att detta skall nämnas i svenska mainstream-media?

    SvaraRadera
  2. Nu fattar jag ingenting alltså. Sa inte Obama att "The science is settled"? Ljög han?

    SvaraRadera
  3. För övrigt:
    http://www.mps.mpg.de/homes/hoekzema/katman/nick/miscellaneous/the_course_of_science.gif

    SvaraRadera
  4. Till Nisse: Om dessa resultat stämmer är det så stort att t o m svensk media till slut kommer att tvingas skriva om det. Men det kommer att ske sent och extremt inlindat...

    Till Medeldist: Som nästan alla andra politiker har han blivit förd bakom ljuset av AGW-arna. Observera - detta är en förklaring, inte ett försvar, för alternativa åsikter och påpekanden har hela tiden funnits där ute för den som velat ta till sig dom.

    /AE

    SvaraRadera
  5. Det var ingen bra artikel. Ingenstans sattes någon siffra på hur stor skillnaden var mellan antagande och utfall. Dock många språkliga vändningar om "betydligt mindre", etc.

    En sådan artikel bör man vara skeptisk till. Handlar det om 20% mindre eller 200% mindre?

    Sedan bör man kanske också se detta i ljuset av hela klimatmodellen. Hur stor del står just denna del av modellen för?

    SvaraRadera
  6. Till Anonym: Sådant känner jag inte till. Du får läsa orginaltexten; länkas i texten.

    /AE

    SvaraRadera
  7. Eftersom du är troende anti-AGW kille så brydde du dig givetvis inte om att kolla källan:

    Artikeln är skriven av James M. Taylor:
    "James M. Taylor is senior fellow for environment policy at The Heartland Institute and managing editor of Environment & Climate News."
    Kolla upp "The Heartland Institute" ;-)
    Ungefär som Fox. Fair and balanced...

    Om Forskaren Roy Spencer som artikeln handlar om
    "Spencer is a proponent of intelligent design as the mechanism for the origin of species.[25]"
    Kanske han även gillar homeopati och kristallterapi ;-)

    Jag vill ha en intelligent höger att debattera mot. Detta är ju närmast att betrakta som Walk-Over.

    //Håkan

    SvaraRadera
  8. Till Håkan: Jorrå, jag såg vem som skrivit (och jag kände t o m till rapportförfattarens starka religiösa övertygelser) men jag försöker (tydligen i motsats till dig) alltid i första hand att se till det faktiska, vetenskapliga innehållet och inte budbärarna (din sida förlitar sig ju f ö på kända sanningstwistare som Michael Mann, Jim Hansen och Al Gore, så kasta inte sten i glashus). Därför: håller inte forskningsresultaten och rapporten, som är peer-rewiedad, gotaggbar vetenskaplig kvalité? Är dess data och/eller slutsatser i sak fel? Svara på sådant först...

    /AE

    SvaraRadera
  9. "In July 2011 a paper coauthored by Spencer was published in Remote Sensing, "[which is] a fine [peer-reviewed] journal for geographers, but it does not deal with atmospheric and climate science"[23]. AP science writer Seth Borenstein reported,"
    Hoppsan fel tidning;-)

    Om Spencer och Intelligent Design (ID).
    Jag ser inget problem med att en forskare har en religiös tro. Problemet med ID är att de försöker (utan att lyckas) bevisa guds existens med "vetenskapliga" metoder. Pseudovetenskap bör riktiga forskarna hålla sig ifrån om de vill bevara sin trovärdighet. Däremot får de gärna gå i kyrkan och TRO så mycket de vill.

    Försök hitta en lite bättre AGW-kritiker.

    //Håkan

    SvaraRadera
  10. Till Håkan: För min del spelar det ingen roll vilken tidning saker publiceras bara de "håller" i sak och jag hittar ingen info om motsatsen vad gäller detta fall. Sedan delar jag som agnostiker din skepsis om ID.are (på samma sätt som jag misstror AGW:are). Och det finns länga, växande listor på AGW-skeptiker; bara att googla, här är en http://newsbusters.org/node/12793

    /AE

    SvaraRadera
  11. Låt oss först konstatera: Du har inte kompetens att tyda klimatforskningen som sådan. Det har inte jag heller även om jag har flera års naturvetenskapliga studier bakom mig.
    I denna frågan handlar det alltså om vem man har förtroende för.

    Antingen ett mycket stort antal experter inom området med många peer reviewade artiklar publiserade i "rätt" tidskrifter.
    Förvisso är de säkert smickrade mitt i all bedrövelsen för de uppmärksamheten. Att ett så stort antal renomerade forskare ger upp sin intellektuella heder av den orsaken finner jag osannolikt.

    Å andra sidan ett antal forskare inom andra gebit av vilka de flesta har starka ideologiska och ibland ekonomiskt skäl till sin ståndpunkt.

    Tredje gruppen består av ett antal icke-ideologiska forskare som framför relevant kritik mot AGW. Dessa opponerar sig dock främst mot nivån av temp höjningen. Inte fenomenet i sig.

    Jag finner störst anledning att lyssna på den första och även till den tredje gruppen.
    Frågan är varför du väljer den andra?

    Som konservativ och kritisk mot skatter så borde du snarare fundera om det går att lösa problemet med den ideologi du företräder.
    Det hade varit både fruktbart och ärligt sagt intressant. (Du kan i alla fall låtsas att problemet existerar och se det som en intellektuell övning).

    //Håkan

    SvaraRadera
  12. Till Håkan: Då det finns bedragare och extremister på båda sidor i denna debatt så är det exakt som du skriver, "vem man har förtroende för"? Och jag litar mer på skeptikersidan då de forskare som stödjer den riskerar sina karriärer och avsvär sig möjligheterna att tjäna pengar på AGW-hysterin (eftersom de stora pengarna i denna denna debatt finns onekligen på "ja-sidan"). Det imponerar mer, mycket mer än att bara jamsa med och säga för tillfället populära och catchiga saker...

    Jag gör f ö inga egna kemiska eller andra naturvetenskapliga bedömningar (däremot dristar jag mig som historiker, som därtill läst ett bl.a. lite geografi, astronomi och palentologi, att notera att klimatet alltid flukturerat och att den ökning som nu sker faller väl in i den naturliga uppvärmning som skett sedan "lilla istiden" på 1600-talet).

    Sedan har jag inget emot att det utvecklas ny teknik, nya bränsen, etc. Tvärtom! Men jag vänder mig emot att försöka skrämma folk och tvinga fram en politiskt dikterad utveckling. Många AGW:are är de facto socialister som tagit en obevisad teori som intäkt för att tvinga fram samhällsförändringar de inte kan få stöd för vid valurnorna.

    /AE

    SvaraRadera
  13. Vår käre A/E uppträder som i alla i alla frågor
    som en tjur, allt som är okänt och skrämmer
    är ett rött skynke för dej !
    (tyvärr ett signum för många USA-älskare)

    Jag ser er ordväxling här ovan och jag är verkligen ingen expert som "vet" vem som har rätt.

    Men när det gäller A/E:s ståndpunkt sen många tidigare inlägg på din blogg där du dömer ut allt som varnar för hur klimatet förändras
    kan jag ju bara säga att du inte kan hänvisa till att "det alltid" har förekommit förändringar i klimatet från tid till annan.
    Skillnaden är att i och med industrialiseringen och därmed expanderande
    energiåtgång i ett omfång som 100 år tillbaks
    inte ens fantiserades om och som naturen hur fantastisk den än är inte kommer att ha en chans att anpassa sej till om vi inte hjälper till.

    Våga se verkligheten istället för envisheten !

    SvaraRadera
  14. Till Anonym: Sluta ljug, jag har om du följt mig bl.a. åtskilliga gånmger rekommenderat denna utmärkta bok om hur klimatet förändrats sig bara under de senaste 10.000 åren http://www.bokus.com/b/9789113021218.html. Börja läsa det jag skriver (och därtill gärna också böcker), annars kan kan du dra vidare till någon annan site. Förstått?

    /AE

    SvaraRadera
  15. Du är ju fortfarande helt fel ute!!
    Och jag ljuger inte!
    Det har ingen betydelse vad som skedde för
    10000år sedan, inte ens för 100 år sedan.
    Det är idag vi lever!!!
    Och idag med oändlig konsumtion och energianvändning som kräver naturen på bidrag som den inte är avsedd för och för utsläpp av
    materia den inte är avsedd för och har motstånd eller möjlig förvaring för är vi på
    stor sannolik risk på väg mot något varken vi eller naturen klarar av att hantera.
    Vi måste inse detta, sen håller jag med om att
    man inte måste måla FAN på väggen, men om vi inte ser upp finns han där utan att någon målar honom !!!

    SvaraRadera
  16. Till MG: Jo, det spelar sannerligen i högsta grad roll vad som hänt tidigare! Klimatet har växlat, oftast mycket mer dramatiskt och snabbare än idag, genom eonerna. Och att vi just nu skulle ha nått någon slags kritisk punkt finns inga som helst bevis för. Tvärtom finns numera teknik som gör att vi kan fortsätta utvecklas, snabbare och bättre än någonsin, på ett säött som t o m skulle vara BRA för miljön. Läs t ex Stephen Pinkers "The Rational Optimist". Den punkterar fullständigt dagens helvetesprofeters utsagor på området. Danske miljöaktivisten Björn Lomborgs böcker är också mycket läsvärda....

    /AE

    SvaraRadera
  17. Jo jag inser din synpunkt , du är ju "historiker"

    Man enligt ditt resonemang där inget ändrats sedan 1600-talet kan man ju för att övergå till ett annat problem som t.ex. trafikdöden säga att
    på 1600-talet omkom inga människor i trafikolyckor.
    (och på tal om fan på väggen, så är han en skicklig målare himself)

    Förhållanden förändras, men det inser inte vissa.

    SvaraRadera
  18. Till MG: Ursäkta --- inget förändrats sedan 1600-talet??? Det har verkligen förändrats - till det bättre, eftersom det blivit varmare, vilket bidragit till att det århundradets hungersnöder och annat elände numer aär salig historia. Läs på - och sluta lägg ord i munnen folk!

    /AE

    PS! I hastigheten ser jag att jag tillskrev "The Rational Optimist" fel gubbe. Det skall vara Matt Ridley (Pinker är också en superb fattare, dock alltså ej just detta verk).

    SvaraRadera
  19. Hungersnöden är historia ??

    Vilken värld lever du i!?
    Du har inte hört talas om Afrika eller?

    Jag ger upp, för du vill tydligen inte veta
    hur verkligheten ser ut.

    SvaraRadera
  20. Till MG: Jodå, Afrika känner jag till. Och även om mycket där fortfarande (beroende på en kombination av kolonialt och socialistiskt vanstyre) fortfarande är eländigt är det på väg att bli bättre. Flera länder där har nämligen börjat introducera demokrati och kapitalism och massvält drabbar sedan 1900-talet områden som drabbats av antingen kommunism eller krig; i många fall både-och. Sen kan vi diskutera vem det är som har en skruvad världsuppfattning..

    /AE

    SvaraRadera