2009-10-17

Mike Huckabee 2012?


Mike Huckabee har på senare tid ryckt fram som lite av favorit bland de republikaner som kan tänkas utmana Barack Obama i presidentvalet 2012 och han leder nu ganska klart. Huckabee, som gjorde oväntat starkt ifrån sig under primärvalen 2008, kommer också troligen att försöka bli nominerad igen. Jag skrev om honom (och andra kandidater) på denna blogg redan i juli:

Han har, som den frikyrkopastor han är, talets gåva i minst lika hög grad som Barack Obama och numera också en egen TV-show på konservativa FoxNews. Han har därmed tillgång till en bred publik som kan stötta hans kandidatur. Därtill beskrivs han av både vänner och fiender som en mycket sympatisk person; en tillgång som aldrig skall underskattas i ett personvalssystem som det amerikanska. Hans svaghet är att han i vissa värderingsfrågor - precis som Palin - framstår som extrem. Han kallar sig bland annat för kreationist. I det djupt religiösa USA är dock detta inget oöverkomligt problem.
Såsom valkalendern ser ut och det amerikanska systemet fungerar kommer kampen om vem som får äran att utmana Obama att gå på lågvarv tills dagen efter nästa års Kongressval, som inträffar i början av november. Men sen sätter det igång direkt. Och Huckabee har alla möjligheter att tills dess ytterligare stärka sin position!
.
Tillägg: Här är ett av Mike Huckabees bästa tal någonsin!
.
.
Tillägg II: I dag (18/10) kom ytterligare en ny mätning som visar att Huckabee leder bland republikanerna. Men det är givetvis låååååååångt kvar till målsnöret...

2 kommentarer:

  1. Missa nu inte att också skriva om Mike Huckabees benådning av en nu misstänkta 37-årige polismördaren i Seattle.

    SvaraRadera
  2. Till Hemlige: Det har jag inte hört något om, men skicka gärna länk med info så lägger jag upp det. Här råder ty full informationsfrihet!!

    SvaraRadera