2009-03-18

En verkligt obekväm film

Klimatalarmisterna har nu byggt på sitt luftslott i två decennier. Här är en fil som avslöjar och smular sönder alltihop på en dryg timme... http://video.google.com/videoplay?docid=288952680655100870&ei=KPnASZb6MsLQ-AaC7KDDAQ&q=great+global+warming+swindle

2 kommentarer:

  1. Den filmen krossar inget luftslott, ett intressant debattinlägg men väldigt ensidigt. Så enkel är inte CO2 frågan! Synd att så många, f.ö. vettiga, liberala och höger debattörer ställer sig på denna sida. Det vore mycket vettigare att acceptera att det finns en risk för förödande klimatförändringar, acceptera en vettig riskhantering, och istället ägna sin energi åt att diskutera en hur en vettig klimatpolitik kan se ut. En klimatpolitik som är förenlig med frihet, demokrati och marknadsekonomi. Jag ser egentligen ingen konflikt här. Även en extrem anhängare av en minimal nattväktarstat borde kunna acceptera att den begränsade planet vi lever på kräver att rättsväsendet kompletteras med lagar som skyddar vårt livsrum. Dessa lagar/skatter får lov att baseras på det bästa vi har, nämligen det vetenskapliga och politiska samfundens sammantagna majoritetsbeslut. Det kan vara fel men vilket alternativ finns? Jämför gärna med ozon-frågan där en kombination av god forskning och vettiga politiska beslut har löst ett allvarligt problem!

    SvaraRadera
  2. Stickan, om alla som genuint tror på och oroas av växthuslarmen (en skara som jag ergo icke tillhör) hade din lugna och sakliga inställning och ditt frihetliga-marknadsekonomiska patos så skulle debatten se helt annorlunda. Filmen är givetvis en partsinlaga. Men det gör den heller ingen hemlighet utav! Detta i skarp kontrast till den bibliska flodvåg av ut- och amsagor som (de oftast auktoritärt och planekonomiskt lagda) alarmisterna nu i 20 års tid trumpetat ut som "vetenskapligt belagda" belägg. En öppen och förutsättningslös debatt är exakt vad vi skeptiker ödmjukt ber om. Och om växthusteorin står så stark som dess anhängare hävdar skulle de ju inte ha något att förlora på den - tvärtom!

    SvaraRadera