2009-03-11

Populistisk smörja!

Mycket behavioristisk och populistisk smörja har man läst, men detta inlägg på Newsmill i dag tar priset. Författaren låter ty påskina att det är faktumet att södra Tyskland är "konservativ(t) i sin skolpolitik" och att Finland har "har en liknande segregerade och auktoritär pluggskoleprofil som i södra Tyskland" som ligger bakom dagens tyska respektive förra och förförra årets finska dödskjutningar av sinnesstörda ungdomar.

Ergo: skolsystem som håller hårt på ordning och uppförande, ställer krav på eleverna, ger betyg, etc, skulle skapa massmördare!

Det finns ett sammansatt, exkrementrelaterat ord som ej lämpar sig för skrift för sådant nonsens. För förklara i så fall varför USA - vars grundskolsystem på många sätt är minst lika progressivt (läs: flummigt) som det svenska - leder skoldödskjutningslistan! Och varför dödskjutningar lyser med sin frånvaro i mängder av andra länder (i bland annat Syd- och Centraleuropa) med liknande "konservativa" utbildningssystem? Maken till försök till att nypa billig politiska poänger på ofattbara tragedier får man banne mig leta efter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar