2009-03-02

Växthuseffekten?

Följande stycke är från (SvD 090302) sent i e.m:

Uppemot tre decimeter snö rapporterades i storstäderna på den amerikanska östkusten och även sydstater som Alabama och Georgia fick snö. Skolor stängde från Virginia i söder till Maine längst i norr, och bara i New York fick en miljon skolbarn ledigt. Snösvängen hade inte en chans att hinna med att röja alla vägar och trottoarer.

Värmen sprider sig tydligen. Söderut, till området runt ekvatorn...

5 kommentarer:

  1. eh? Du har nog inte förstått skillnaden på klimat och väder.

    SvaraRadera
  2. eh? Du har nog inte förstått skillnaden på klimat och väder.

    SvaraRadera
  3. Växthuseffekten ? Finns ingen sådan ! Det enda som finns är hjärntvättade miljömuppar som drömmer . Detta är en helt naturlig effekt som har inträffat och som sker med jämna mellanrum om man tar sig tid att kolla fakta .

    SvaraRadera
  4. Liksom enstaka värmeböljor eller stormar inte skall användas i debatten om att vi visst har en galopperande antropogen uppvärmning så skall inte heller snöstormar användas som motsatsen...

    Det är inte seriöst - ingen kan hävda att vi inte har ett varierande väder från år till år - liksom ett varierande klimat...

    Det enda debatten seriöst kan handla om är huruvida antropogena utsläpp förstärker de naturliga klimatvariationerna och till vilken grad.

    Sen hävdar iof jag att man har låtit jakten på co2 gå för långt så att man glömmer bort andra miljöfarliga effekter !
    Det finns mycket värre saker än en ev. 0.5 -2 gradig ökning av värmen på 100-200 års sikt - jo faktiskt, och särskilt på lokal nivå.
    Bland annat vattenbrist, övergödning, utfiskning/mattillgångar, och miljöfarliga utsläpp som väldigt direkt påverkar vårt liv på denna planet !

    Och dessutom bör man betänka att även om vi INTE förstärker en global uppvärmning (antingen genom att vi trots vissa rapporter faktiskt inte gör det i ngn större omfattning, eller genom att vi vidtar åtgärder för att inte göra det) så kommer vi förr eller senare ställas inför klimatomsvängningar - så DET måste mänskligheten vara inställda på och satsa pengar för att minimera verkningarna...

    /K

    SvaraRadera
  5. Att. Klas: Självklart är en enstaka snöstorm inte ett bevis. Jag kunde bara inte låta bli att skämta lite eftersom växthusteoretiker hela tiden tar minsta tillfälliga temperaturökning som ett ultimativt bevis på att de har rätt. Som under skogsbränderna i Australien härförleden, som skylldes på klimatförändringar (trots att jag tror det var Melbourns brandchef som kyligt konstaterade att pyromaner var minst lika inblandade).

    SvaraRadera