2009-05-29

Dött lopp

Det råder i princip dött lopp i två nya opinionsmätningar inför nästa års val som publiceras idag; i en leder Alliansen, i den andra vänsterblocket (SvD 090529, DN 090529, Expressen 090529). Det står därför klart att vårens alla skandaler - och socialdemokraternas allt mer desperata offensiv inför EU-valet till trots - gjort att vänstern nu definitivt förlorat sitt enorma övertag i opinionen och att Alliansen därför har en god möjlighet att tillfoga SAP ett historiskt nederlag i september 2010. Det tål dock att påpekas att segern inte kommer att vinna sig självt. För i vilket normalt som helst skulle vänstern, såsom de uttrycker och beter sig, inte ha en chans. Men nu är detta Sverige. Och här gäller inte normala politiska naturlagar. De borgerliga måste därför jobba stenhårt, varje dag, ända fram till mållinjen.

1 kommentar:

  1. Hmm men det är ju trots allt så att S+V+MP går framåt i båda mätningarna. I Synovates ledning leder man nu mot för att i förra månaden legat under.
    I Skop har regeringen tappat 4 %-enheter och nu ligger regeringen +1 %-enhet not oppositionen. Jag förstår inte riktigt hur du räknar. Men så är du ju moderat också. Och ni brukar ju faktiskt inte kunna räkna speciellt bra...

    SvaraRadera