2009-07-17

Ny terrorattack

Så har terrorismen slagit till igen, denna gång (åter igen) i Indonesien (SvD 090717). Landet plågas sedan decennier av en rad terrorgrupper, men den största - och därmed troligen ansvariga för nattens dåd - är Jemaah Islamiya. För enligt DN är detta "en militant muslimsk organisation vars uttalade mål är att upprätta en muslimsk stat i ett område som omfattar flera stater i Sydostasien. Organisationen har förutom Balibomberna tagit på sig ansvaret för flera andra attacker. Företrädare för organisationen har uppgett att utlänningar är ett uttalat mål för attackerna."

Återigen alltså troligen islamister, som tror att de hamnar i himmelriket tillsammans med 74 oskulder efter att ha dödat oskyldiga. Låt oss - och ursäkta ett litet men allvarligt skämt mitt i bedrövelsen (humor är mitt sätt att mentalt hantera elände) - hoppas att det är samma 74 oskulder de får umgås med i resten av evigheten. Eller, att en alternativ tolkning av Koranspråket som en kompis till mig läste om i irländsk press förra året visar sig stämma. Enligt denna skulle nämligen mördarna inte få 74 oskulder, utan 74 russin, som tack för martyskapet...

1 kommentar:

  1. Alla terrorattacker är förkastliga och man hoppas att hela gruppen bakom åker dit för det. Dock är det ett gott tecken för framtiden att terroristerna slår till i sina egna hemländer. Förhoppningsvis innebär det att de tappar stöd. Al Qaida i Irak har väl följt lite av den banan.

    SvaraRadera