2009-11-27

Bilda valallians NU!

Dagens opinionsmätning innehåller i princip inget nytt: skillnaden mellan blocken ligger på drygt 3 % (vilket är inom felmarginalen) och SD skulle bli vågmästare (DN 091127, SvD 091127). Nytt är däremot att Mona Sahlin nu verkar ha hunnit tänka till om att hennes frontbyggande med kamrater Wetterstrand och Ohly måste vara bidragande till detta moras och därför börjat tala om samarbete med mittenpartierna (DN 091127).

Jag kan dock med stor säkerhet säga att dessa inte är ett dugg trakterade att lämna den nuvarande alliansen och sätta sig i samma båt som det rödgröna triumviratet. Det skulle nämligen vara det samma som partipolitiskt självmord (eftersom vi borgare inte uppskattar regerande med kommunister och gröna khmerer).

De borgerliga har därför nu - även om tiden börjar bli extremt knapp - en fantastisk möjlighet att bryta detta potentiella dödläge. Och det är att lägga prestigen, traditionerna och partiegoismen åt sidan och ingå en formell valallians som går till val på gemensamma listor. Förutom att eliminera risken att C eller KD ramlar ur skulle detta nämligen visa väljarna att man sätter nationens bästa före de egna partiernas och erbjuder ett unikt, helt solitt alternativ till vänsteröran. Så snälla, rara partistrateger... Sätt igång!!!

2 kommentarer:

  1. Nej till valallians, inför personval omedelbart.Det sitter en massa politiker som vi inte har röstat på i riksdagen. Samt halvera parlamentet.

    SvaraRadera
  2. Till Herc: Gärna det - om det gick. Men då måste nog tyvärr grundlagen revideras. Och sådant tar minst två mandatperioder... :-(

    SvaraRadera