2009-11-24

Fortsatt kri(s)

Ytterligare en opinionsmätning inför nästa års val presenteras i dag. Och man ser i princip samma bild som i tidigare. De borgerliga segar sig uppåt (även om KD i denna mätning halkar under 4 % och därmed skulle hamna utanför riksdagen) , SD skulle komma in och bli vågmästare och vänstern går bakåt. Inom vänsterblocket bekräftas också tendensen till en markant överströmning från S - som rasar hela 4 % och nu bara är två procentenheter större än M - till MP, som i denna mätning når över 10 %.

Den sahlinska förtroendekrisen eskalerar alltså. Och jag tror snart att den kommer att börja få en, för de borgerliga, positiv effekt. För i takt med att S minskar och MP ökar kommer allt fler marginalväljare att ställa sig frågan vilket block som - in the bitter end - är bäst lämpat att styra Sverige. Det lite gråa men stabila blå, eller det kaotiska röda? Inte minst kommer många människor i mindre städer och på landsbygd att börja stöta och blöta tanken om vad en regering med ett så starkt miljöparti skulle riskera innebära för dem i form av kraftigt höjd bensinskatt, med mera.

3 kommentarer:

  1. Med minskade skillnader mellan blocken i opinionsmättningar samt allt tal om att "hålla ute SD" som i praktiken bara medför att många väljare tröttnar på att poltikerna ej står för något själva tror jag Piratpartiet faktiskt har en chans att komma in.

    SvaraRadera
  2. Till Mats C: Personligen tror jag deras storhetstid redan varit, men jag är ödmjukt öppen för alla eventualiteter...

    SvaraRadera
  3. sv har inte längre ngt regering!
    neocons massmördare okuperade och tillsatt marioneter.

    http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/oppet-brev.html

    Just nu händer det värsta nazzistiska massmord ur historiens alla tider – den bestialiska massmord där sv marionett okupant regering bär högsta ansvar
    STÄLL TILL SVARS MASSMÖRDARE
    Sv medisin, rättssystem, media, politik, näringsliv – ledning okuoerad korrumperad degraderad o sönderslagen— marionetter o teaterspelare tillsätta

    SvaraRadera