2010-02-24

Man skäms

Missa inte Per Gudmundsons ledare i Svenska Dagbladet idag om den växande och i praktiken - genom det socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu förnekanden - offentligt sanktionerade antisemitismen i Malmö:
Trakasserierna har förekommit, vilket inte har kunnat undgå ens någon som uteslutande läser Malmös stora tidning Sydsvenskan, sedan början av 2000-talet. När en 85-årig judisk butiksinnehavare nästan misshandlades till döds av ett ungdomsgäng debatterades saken till och med i riksdagen, men även mindre livshotande händelser har rapporterats. Det har beskrivits hur tonårsgäng har attackerat judiska pojkar på väg till församlingen (SDS 26/1-04), hur elever på intilliggande Pauliskolan har hetsat mot judar på väg till synagogan (SDS 18/9-04)och hur lärare inte vågat berätta om sitt judiska ursprung, i skolor där eleverna pratar om ”äckliga judar” och hur ”Hitler gjorde ett bra jobb” (SDS 24/4-04), för att bara nämna incidenter ett år.
Sverige anno 2010. Man skäms!

Tillägg: Fredrick Federley (C) kräver Reepalus avgång. Jag instämmer!

3 kommentarer:

  1. olof den andre menar ; alltså Ilmar Reepalu måste vara en djupt obehaglig människa, ingen hederlig politiker skulle göra de kopplingar han gör, menar han att den judiska församlingen skulle vara pånågot sätt skyldig till att hans villa klottrades ner med hakkors eller..??

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det är rimligt att "nya svenskar"
    som kommer till Sverige som själva säger sej flytt undan krig osv.Att de EJ sätter igång
    hets och förföljelse mot annan folkgrupp i Sverige.Passar inte det bör man inte vara här.
    Den Islamska fundamentalismen är ett allvarligt hot genom den aggressiva och hotfulla ton de har.
    Det är dags att säga stopp för sharia-lagar
    kvinnofientliga stenålderslagar islamsk-fundamentalism.
    Sånt vill vi inte ha i Sverige.

    SvaraRadera
  3. Men... det är väl inte så konstigt att detta sker? Högerextremisterna har varit på judarna alltsedan 1933 års "påbud" från en österrikisk korpral. Därpå, när Israel grundades, uppstod naturligtvis en konflikt mellan judar och muslimer. Den är väl inoljad och inarbetad i det muslimska lägret. Den stora majoriteten invandrare vi nu får in i "det nya mångkulturella Sverige" är muslimer och har sedan barnsben matats med antisemitisk information. Reaktionen är naturlig. Att tro att det mångkulturella samhället skulle vara en friktionsfri och alltigenom trygg och genuin miljö för alla är lika orimlig som alla de kommunistiska experiment som fatalt misslyckats i diverse olika länder. Att som Reepalu mörka verkligheten är ju lika normalt som de kommunistiska kulisserna om drömsamhället som uppmålades i Sovjetunionen, där miljontals i verkligheten levde under skräck och fängslades/deporterades/mördades eller svalt ihjäl.

    SvaraRadera