2010-03-27

Bra!

Regeringen föreslår sänkt skatt för pensionärer (SvD 100327). Bra! Frågan kvarstår dock: varför i h-e pensionärer betalar skatt överhuvudtaget? De har jobbat ihop sin pension (eller så borde det i alla fall vara om nu sossarna inte tvingat igenom ATP en gång i tiden) och skulle rimligen därför vara befriade från att ha Skatteverket flåsande i nacken ända fram till slutet.

6 kommentarer:

  1. Skatt på lön är det väl ingen som ifrågasätter? Nivån och eventuella försök att dölja skattteuttaget är däremot en annan sak.

    En riktigt utformad pension är ju inget annat än en uppskjuten (obeskattad) lön så det är väl lämpligt att man även som pensionär och tar sin del av bördan? Samhället har ju kostnader även för pensionärer.

    SvaraRadera
  2. Till Anonym: Min point är att det vore bättre att sätta pensionerna lägre och inte bry sig om att dra skatt på dom. Alla skulle få (minst) lika mycket i handeln som idag och rundgången/byråkratikostnaderna därmed minska.

    SvaraRadera
  3. Bäste Anders

    Du sitter fast i socialistiska tankebanor :-) Pensioner skall inte sättas av någon myndighet utan sparas ihop till. Undantaget är garantipensioner, men de skall väl förhoppningsvis minska med tiden.

    (samme Anonym som ovan)

    SvaraRadera
  4. Till Aonym: Det var en ovanlig anklagelse ;-) Jag håller i princip givetvis med dig dock. Men jag tror inte att vare sig du, jag eller ens våra barn eller barnbarn kommer att få uppleva ett Sverige som blir så fritt. Därtill har välfärdsstatstänket brett ut sig alltför mycket...

    SvaraRadera
  5. Pension är sparade pengar. Det ska givetvis inte betalas inkomstskatt på det. Möjligtvis vinstskatt.

    SvaraRadera
  6. Till Tor: Jag håller helt med! Vinstskatten tycker jag dock att vi kan bjuda pensionärerna på, som tack för lång och trogen tjänst...

    SvaraRadera