2010-04-20

Klimatnytt

Snart en ny fara..?

Nu förändras klimatet. Det blir snabbt - kallare! På ett år har jordens medeltemperatur nu sjunkit lika mycket som den steg de senaste 100 åren dessförinnan. Hummm... Låt mig gissa att om denna trend fortsätter ett par år som kommer miljörörelsen straxt att byta reklambudskap:

SENASTE HELVETESNYTT

Mänskligheten varnas!!! Civilisationen kommer (som alltid) att gå under då skenande isar nu strax kommer dra ner från norr och krossa allt i sin väg och arméer av isbjörnar (glöm vad vi sa tidigare, de är sälungsätande fulingar med hemsk andedräkt) kommer att invadera Europa ända ner mot Medelhavsområdet. Och enda sättet att stoppa detta är att höja skatterna och införa fler regeringar (vi är inte riktigt klara med detaljerna om hur detta hänger ihop denna gång men vi återkommer). Tills dess - glöm inte att sopsortera och gå med i Greenpeace!

4 kommentarer:

  1. Två kommentarer:

    1) Hur temperaturen utvecklar sig under en ettårsperiod säger egentligen ingenting om trenderna på längre sikt, "bruset" har alldeles för stor inverkan.

    2) Om man trots allt vill dra växlar på hur temperaturen utvecklats det senaste året kan det vara bra att inte titta på data från början av 2008, som du gör. :) Nyare temperaturdata ger en helt annan bild:

    http://www.theclimatescam.se/2010/04/06/mars-2010-fortfarande-varmt/

    SvaraRadera
  2. Till Tomas: Nu var detta i första hand tänkt som ett humoristiskt inlägg...

    SvaraRadera
  3. Jo, till och med jag uppfattade en viss sarkasm. Men eftersom man skulle kunna tolka ditt inlägg som att temperaturerna sjunkit *det senaste året* kunde jag inte avstå från att påpeka att artikeln var två år gammal. Ber om ursäkt, men så kan det gå när humorlösa akademiker med dötid surfar runt på bloggar. :)

    SvaraRadera