2010-06-15

Välförtjänt kollaps

Sist gång sossarna inte blev största parti var 1914,
när Arvid Lindman var ledare för Allmänna Valmanförbundet...

Enligt en mätning vill omkring hälften av svenskarna ha kvar nuvarande statsministern på sin post även efter valet medan bara fjuttiga 16 procent vill ha Mona Sahlin (SvD 100615). Jag tycker vi låter folket få sin vilja igenom...

Mer allvarligt: det som händer nu verkar vara en historisk kollaps inte så mycket för Mona Sahlin som för hela det socialdemokratiska partiet. Att sossarna riskerar att bli näst största parti bara några månader före valet är i sig en sådan skräll att landets samtliga statsvetare och politiska historiker bör ställa in semestrarna och följa utvecklingen minut-för-minut ända fram till valdagen. Sist gång SAP inte blev störst var nämligen 1914; alltså för nästan hundra år sedan!

Och det skulle vara en välförtjänt nesa om sosseriet detroniserades! Partiet må nämligen en gång för länge sedan ha haft en roll att spela i svensk politik, men de tiderna tog slut redan på 1950-talet. Detta när socialdemokarterna - mot folkets vilja - införde ATP och på så sätt inledde omvandlingen av Sverige inte bara från ett låg- till ett högskattesamhälle utan också från ett land som präglades av en strävsam och uppfinningsrik kultur till dagens bidrag-till-dödsmentalitet.

Sitter den borgerliga regeringen kvar och S blir mindre än M kommer vi dock med största sannolikhet att få uppleva slutet på denna patetiska epok i svensk historia. Först kommunismens fall. Sedan Climategate. Och nu detta! Man blir nästan tårögd av glädje vilka fantastiska händelser man får uppleva...

2 kommentarer:

  1. Sossarnas nedgång innehåller historiska dimensioner. Mainstreammedia mörkar och låtsas som om det regnar. De tror förmodligen att ovädret ska dra över och solen åter skina på sosseriet igen, men de kommer förmodligen aldrig tillbaka till den ställning de haft. Möjligen med en verkligt karismatisk ledare, men det lär säkert dröja ett tiotal år. I en alltmer globaliserad värld känns deras strävanden tillbaka till gamla tider inte så lite patetiskt. Tillsammans med miljöflummare och kommunister vill Måna ta oss tillbaka till 70-talet. Nu har de i och för sig accepterat mycket av regeringens politik(de facto), men det visar väl än mer hur lite de har kvar av sin forna kraft. Om de skulle göra allvar av sin plakatpolitk så lär Sverige sjumka ned i ett avgrundsdjupt hål!!

    SvaraRadera