2010-08-13

Runt 300 SEK per väljare

LO drar på måndag igång sin valkampanj. Nio miljoner kommer denna första insats för att vrida klockan tillbaka och återinföra betonghäcksväldet att kosta. Och detta skall enligt Wanja "Styrelsearvodet" Lundby-Wedin inte bli ett försök till svartmålning. Dock:
De fem företrädarn, förutom Hägglund och Olofsson, M-ledaren Fredrik Reinfeldt, FP-ledaren Jan Björklund och finansminister Anders Borg (M), är hängda upp och ner, männen har skäggstubb och alla ser lite grådaskiga ut. Färgskalan ska spegla att de representerar ett kallare Sverige, säger Lundby-Wedin.
Ingen svartmålning? Dhööö... Dessutom:
FP:s ekonomiske talesperson Carl B Hamilton har som vanligt gjort en undersökning av LO:s stöd till S. Hans siffror ligger betydligt högre. Han har kommit fram till 90 miljoner kronor i reda pengar och 550 miljoner i gratis arbetskraft, summa 630 miljoner kronor.
0,63 miljarder i håvor alltså. Detta motsvarar nästan 100 kronor var för de drygt 7 miljoner röstberättigade svenskarna. Vilket ju kanske inte låter så mycket. Då skall man dock komma ihåg att om sossarna (som det ser ut) bara får runt 30 procent så kommer deras röster att kosta i runda slängar 300 pix styck. Och att SAP i decennier använt USA som skräckexempel på vad som händer när "pengarna får styra politiken". Samt att Barack Obamas kampanj 2008 bara kostade en dryg femtilapp (beräknat på dollarkursen 7,30) per röst och John McCains drygt 40 spänn.

H-y-c-k-l-e-r-i stavas sådant...

Tillägg: Ytterligare en anledning att rösta borgerligt uppdagades under dagen -- Mona Sahlin vill utse sig själv till "uppfinningsminister" och "inrätta ett kansli lett av Mona Sahlin själv där man ska ta fram en strategi för att få fram fler uppfinningar som ska öka tillväxten i Sverige." Statliga uppfinningsministerier under personligt ledarstyre... Sovjetunionen (II)? Nej tack!

6 kommentarer:

 1. S full av skit som vanligt. Alltid de som gnäller på radio- och tv-reklam och att det blir fullt men de är alltid värst.

  Under min semester på västkusten kunde jag höra sossarnas attack-reklam på radio. Bara fokus på moderaterna att de var lögnare och inte vad det själva ville.

  SvaraRadera
 2. Till Tor: Jupp, samma procedur som förra året varje gång. Låt oss bara hoppas att det denna gång också blir samma slutresultat som förra gången ;-)

  SvaraRadera
 3. Småpotatis mot den miljard som SN och dess bröder skickar till moderaterna.

  Borgarna lipar nu, ty svartmålning får endast förekomma när det är sossar som målas.

  Tror ta mig f-n att nästa månadslön får gå oavkortat till LO som tack för att de äntligen kommit in i matchen.

  SvaraRadera
 4. Till Stränggjutaren: Vilken M-miljard? Har du bevis för dess existens? Eller finns den bara i din fantasivärd?

  SvaraRadera
 5. Kanske i samma fantasivärld som Hamilton befann sig i när han kom fram till de 55o miljonerna?

  SvaraRadera
 6. Till Knapsu: Falsifiera Hamiltons beräkningar, tack!

  SvaraRadera