2009-06-25

Korvdiktatur

Socialism och fascism kräver politisk styrning av ekonomin "till det allmännas bästa". I stort och i smått. I Sverige brukar det kallas "rättvisa" och "solidaritet". Om detta är sant så borde svenska vänstern (åter) börja blicka österut, för i Ryssland verkar enligt Svenska Dagbladet socialfascismen nu sprida sig med blixtens hastighet:
För tre veckor sedan var det en krisdrabbad industristad i nordväst som fick oväntat besök av ex-presidenten. I onsdags var det en vanlig livsmedelsbutik i Moskva som fick påhälsning.

- Varför kostar era korvar 240 rubel (60 kronor)? Är det normalt? frågade Putin, enligt tidningen Kommersant.

- Men det här är korvar av hög kvalitet. Och titta, de här kostar bara 49 rubel, försökte en av butikskedjans toppchefer, Jurij Kobaladze, kontra.

- Alltför dyrt, slog Putin fast, och jämförde sedan med en medhavd lista på
grossistpriser.

- Titta på den här typen av korv: Ni säljer den 52 procent dyrare.

Och än värre blev det när delegationen kom till fläskköttet.

- Det här är dubbelt så mycket. Är det normalt? Det är väldigt högt, sade Putin.

- Det kommer att sänkas i morgon, lovade Kobaladze urskuldande.
Jag ser detta som ett tecken på att Ryssland bakom Putin... F'låt! Potemkinkulisserna håller på att falla sönder. Eller så förbereder regimen ett fullskaligt återinförande av kommunismen. I vilket fall som helst ser det mörkt ut för de stackars ryssarna. Och om man får döma av historien kommer det att bli en blodröd vandring genom jämmerdalen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar