2009-06-29

Tänkvärt i Svenskan

Roland Poirier Martinsson har idag en mycket tankvärd krönika i Svenska Dagbladet där han behandlar Piratpartiet. Missa den inte då den innehåller mycket relevanta funderingar, hur viktig man tycker att just integritetsfrågan än är!

4 kommentarer:

  1. Känns rätt vanskligt när en person anser sig ha förmåga att bedöma att 6 partier, varav 5 i riksdagen, har "fel" svar på grundläggande politiska frågor.

    Sen finns det mycket annat underligt i artikeln. När han säger att utvecklingen i Iran är en aspekt av twitter förstår jag inte ens vad han menar. Menar han att anledningen till att PP bryr sig om Iran-frågan är att det tas upp på Twitter? Vad han egentligen skriver är ju att utvecklingen i Iran är en del av Twitter vilket låter underligt.

    Att PP egentligen bara är en visselpipa kan jag delvis hålla med om. Det borde aldrig ha blivit så stort som det är - det borde egentligen aldrig ha bildats.

    De frågor PP driver borde drivas av alla partier, och därför inte ens behöva diskuteras.

    Nu har PP bildats, av den enkla anledningen att det behövs, för de flesta stora partierna förstår inte frågorna, och inga etablerade partier är tillräckligt engagerade i frågan.

    Det etablerade partiet som hittills gått längst i sin integritetsiver är annars Vänsterpartiet, vilket för mig känns helt absurt. Deras filosofi går ju ut på att staten är bra och ska styra.

    Deras engagemang kanske beror på att de minns hur det kändes när Säpo idkade olaglig övervakning under kalla kriget.

    SvaraRadera
  2. Till Stefan: Anledningen till att V alls pratar om integritetsfrågor har troligen mycket mer med populism än minnen från kalla kriget att göra...

    SvaraRadera
  3. Om jag förstod hans artikel rätt så löses alla integritetsproblem om man sänker skatterna... Ska man ta det på allvar?!

    SvaraRadera
  4. Till Connyt: Det tycker inte jag att han säger. Däremot påpekar han att "dataintegritet" (som jag nota bene stödjer) är långt ifrån den enda - eller största - integritetsfrågan!!

    SvaraRadera