2009-12-10

Al Gore ljuger. Igen...

Al Gore har fått problem med fakta. Igen. I ett patetiskt försök att avfärda betydelsen av Climategate har han i en intervju hävdat att de hackade e-mailen alla är över tio år gamla. Det yngsta var dock från oktober i år. Men detaljer, detaljer... Vem bryr sig, tycks han tänka. Som då han i sin numera ökända Power Point presentation "glömde" berätta att det är koldioxidhalten i atmosfären som skuggar temperaturen och inte tvärtom. Då klarade han sig undan med den bluffen i ett antal år. Men de dagarna är garanterat nu förbi! :-)

4 kommentarer:

  1. Det nyaste i Climategatefilen är från 12 november, dagen före McIntyres FOI krav avvisades. Det finns därför en rimlig hypotes att detta material samlades utifall denna FOI begäran skulle komma att accepteras.
    http://wattsupwiththat.com/2009/11/23/the-crutape-letters%C2%AE-an-alternate-explanation/#more-13003
    Att det skulle röra sig om någon rysk hackare som tagit sig in och gjort en snabb dumpning av vad han kom över är ju varmisternas favorit, men mer rimligt är att detta material samlats av någon som hade gott om tid och visste vad han gjorde, d.v.s. någon som arbetar på CRU. Ett faktum som stöder detta är att allt som finns i materialet är relevant – inga mejl om fotboll, brudar eller öl! Någon påpekade också att det finns inte ett enda skämt, inte ens en liten ordvits, i hela materialet. Det är också bara ca 3000 mejl över en tioårsperiod, d.v.s. bara ca ett mejl om dagen. Att en hel universitetsinstitution skulle skicka eller få ett mejl om dagen är orimligt – allt tyder på att Climategate består av ett mycket selektivt urval av relevant information om detta storskaliga bedrägeri.

    SvaraRadera
  2. Att e-mailtrafiken är tio år gammal förändrar ingenting i sak, det bevisar att det är värre ändå: De har förvanskat forskningsresultat i tio år!

    SvaraRadera
  3. Dåligt av Gore att komma med en sån felaktig uppgift om den hackade e-posten, rätt ska vara rätt!

    SvaraRadera