2010-01-18

Mycket bra inlägg

Här är en mycket bra debattartikel om klimatfrågan, där det bland annat konstateras att:

  • Isen i Arktis växer till igen efter den minimala utbredning den hade i sep 2007.
  • Isen i Arktis tenderar också att bli tjockare.
  • Någon har räknat ut att det varje år smälter 273 kubikkilometer is på Grönland. Om avsmältningen skulle vara lika stor i framtiden tar det 15 000 år innan all is är borta och då har vi sannolikt en ny istid.
  • Isbjörnarnas antal är idag 24000 mot 4000-6000 på 60-talet.
  • Under bronsåldern var det 3 grader varmare, under romartiden 2 gr varmare och under vikingatiden 1 gr varmare än det är idag.

Klimatkris, någon?

Tillägg: Det är tydligen något fel på brittiska SMHI:s datorer. De klarar inte av att förutspå kallt väder. Hummmmm... ;-)

5 kommentarer:

  1. Som väl är så erbjuder nu SVT alla oss som är kritiska till AGW-teorin, terapi av en klimatpsykolog på sin hemsida om klimatet "Ställ Om":

    http://stallom.se/tag/marta-cullberg-weston/

    Jag rekommenderar alla att kolla igenom så många videos som ni orkar, för att bilda er en uppfattning om det absurda vansinne som pågår.

    SVT har helt förlorat sitt journalistiska uppdrag att kritiskt granska makten och har nu blivit en stinkande propagandist för makten. SVT bedriver feministisk-socialistisk-miljöpropaganda, är det inte dags att säga upp licensen nu?

    SvaraRadera
  2. Till Johnny: "Klimatpsykolog" låter som en ett riktigt smörjobb. Om du är för upptrissad ber de dig bara tänka på att jorden strax kommer att gå under, så lugnar de ner sig. Och om de är deprimerade säger de samma sak och upplyser om att det hela därför är helt naturligt... Vansinne är ordet!!!

    SvaraRadera
  3. Efter hårt motstånd tvingades dock Ställom att lägga ner verksamheten innan jul. Det kändes som en liten seger tycker jag. /HC

    SvaraRadera
  4. Till Anonym: Absolut. Hut går hem! :-)

    SvaraRadera
  5. När tecknen på eskalerad konfrontation med islam tilltar, så ökar klimatcrescendot i volym. Sammanträffande, någon?

    SvaraRadera