2009-02-28

Dags kalla in militären

Sent om äppelcidern verkar det officiella Sverige börja få upp ögonen för vad som faktiskt hände i Södertälje i förrgår. På DN:s hemsida presenteras exempelvis en intervju med en historiker som åtminstone inte försöker tona ner betydelsen av det inträffade. Samtidigt far dock pellejönsar som den här ut på Newsmill och utropar i praktiken seger för vänsterterrorismen (och antisemitismen). Och skräcken bland vanligt hederligt folk och företag sprider sig (SvD 090228).

Med tanke på det svenska EU-ordförandeskapet är det därför nu dags för myndigheterna att sila snacket och ta i med hårdhandskarna. En sak man kunde göra är att upphäva den lag som antogs efter det kommunistiska revolutionsförsöket i Ådalen 1931, som förbjuder militär att assistera polisen i kampen mot samhällsomstörtande element. Inte för att Sverige nu har så många soldater kvar att sätta in, men de borde väl i alla fall räcka för att kunna rappa till de bortskämda medelklassslynglar som kallar sig Global Intifada, AFA, etcetra såpass, att de springer hem till mamma på Töntstigen och gråter i stället för att fortsätta förstöra både privat och allmän egendom.

7 kommentarer:

  1. Och militär skulle lösa vilka uppgifter som inte kan/skall skötas av polis och väktare?

    Bränder och sabotage är ingen ny företeelse i Stälje och att allt som sker skulle handla om "politik" är en kopiös förenkling av all problematik, inklusive dagliga fall av bränder, personrån, misshandel, skottlossningar etc etc.

    http://lt.se/nyheter/1.81553

    I Södertälje styr de kriminella och etniska grupper står mot varandra. Syrianer/Assyrier står mot muslimer och svenskar. Det bör man ha i bakhuvudet vid betraktandet av problematikens helhet i fallet Södertälje.

    I stället för att som du längta efter symptomatiska åtgärder i form av skärpt bevakning - kanske det är dags att erkänna att den svenska modellen av invandringspolitik, rättsskipning, social rättvisa, brottsförebyggande verksamhet och ordningsupprätthållande går mot totalhaveri i vissa delar av landet och vad som kan göras om ens något alls.

    SvaraRadera
  2. Min förslag är att militären skulle kunna hjälpa till med patrulering och - om det blir nödvändigt - ordningsuppehållande åtgärder vid större evenemang som EU-möten, inte att den skulle delta i brottsutredningar, etc.

    SvaraRadera
  3. Ja, vi som försöker förstå verkligheten har det inte lätt nuförtiden. Rättare sagt, att förstå vad som verkligen sker är väldigt lätt egentligen. Vi vet vad som händer. Vi vet att brottsligheten skenar allt snabbare mot en krigsliknande situation och vi vet vilka som begår dessa brott.

    Det är när man ser politikers och mediers kommentarer till det som sker som förvirringen blir total. Det ska "förklaras" (läs: bortförklaras), "ställas i perspektiv" (läs: förminskas) och redovisas "bakomliggande faktorer" (läs: svart ska göras vitt och vitt göras svart).

    Det här ser förstås terroristerna. De måste ligga och vrida sig av skratt åt oss dumma idioter som låter oss förnedras av både brottslingar, journalister och politiker.

    Om alla förnuftiga och hårt arbetande människor som verkligen bidrar till vårt land vänder lögnarna ryggen så är det självklart att det går att vända utvecklingen och låta de senaste 40 åren bli en mörk parentes i vårt lands historia.

    SvaraRadera
  4. Håller helt med ovanstående kommentar. Men jag har - och uppmanar alla att ha - förtröstan. För det finns en "tyst majoritet" utanför partikansliernas och universitetens värld som förr snarare än senare har fått nog och kommer att göra uppror (vid valurnorna, som civiliserat folk).

    SvaraRadera
  5. Nu har bomberna hittat hit, än är dom små men dom ger oss en smak av vad som komma skall.
    Dags att förbereda sig.

    SvaraRadera
  6. Historikern är uppenbarligen en klåpare, en politiskt motiverad folkpartist från Danderyd. Dessa självutnämnda "experter", Bergman, Lodenius, Sandelin... de vet ju ingenting vilket de bevisar om och om igen. De hyrs endast in för att bekräfta den bild som medierna redan bestämt sig för. När SÄPO, polisen och Svensk Handels säkerhetschef tillfrågats så tycks de inte ha trott speciellt mycket på extremist-spåret.

    Politiska extremister, vare sig till vänster heller höger, har naturligtvis ingenting att göra med bränderna i Södertälje. Det finns inga politiska motiv. "Amerikanska varor"? Hur genomskinligt (och långsökt!) är inte det? Varför skulle vänster- eller högerextremister bry sig om att butiker säljer amerikanska varor? Och vilka butiker säljer inte amerikanska varor? Och om det är någon slags "protest" mot Irakkriget, varför nu? Finns ingen logik.

    Vänsterextremist-spåret är tveklöst ett villospår från den organiserade brottslighetens sida, och media som jämt och ständigt hetsar mot allt som är vänster, sväljer naturligtvis betet direkt.

    Och vad gäller Newsmill-artikeln som du länkar till så har du uppenbarligen inte läst den, för det är tydligt att den INTE handlar om Södertälje eller om "vänsterterrorism" utan om bojkottskampanjen mot israeliska varor. Fast liberalerna på Newsmill har medvetet vinklat det så att folk som inte tänker efter skall nappa, t.ex. har man sorterat debattinlägget under "Terrordåden i Södertälje".

    Vad gäller Ådalen så var det inte fråga om något "kommunistiskt revolutionsförsök", pinsamt för en blogg som heter "Svensk historia".

    Och sist men inte minst så vet ju faktiskt inte du någonting om AFA-aktivisters generella klassbakgrund så jag förstår inte varför du gissar (jag kan säga att du gissar fel).

    SvaraRadera
  7. Som före detta engagerad på yttersta vänsterkanten, kan jag försäkra om att de allra flesta där faktiskt är sprungna ur trygga medelklassförhållanden. Det är ingen myt utan dagens sanning. Och det är ganska fjantigt att se dessa idioter springa omkring och skrika om "klass mot klass" och leka arbetare.

    SvaraRadera