2009-02-28

Mer fjäsk och fjoms

I en artikel (SvD 090228) går en företrädare för Mjäksverige, med anledning av terrorismen i Södertälje, ut med samma uddlösa budskap som vanligt: "för att förhindra grogrunden för våldsam extremism krävs mindre polisiära och mer tidiga sociala insatser". Sociala insatser? Om det skulle råkat ha gått de höga herrarna och damerna i sina elfenbenstorn och kanslier förbi så utgörs kärnan av vänsterextremismen av bortskämda medelklasslynglar, som haft en materiellt bra uppväxt. Så mer exakt hur skall dessa "sociala insatser" utformas? Socialkäringar som kommer hem och knackar på hos läkare Andersson, byrådirektör Pettersson och ingenjör Lundström och skäller ut dem för bristande föräldraskap? Detta vore i o f både efterlängtat och extremt underhållande. Men tillåt mig tvivla på att det kommer att ske!

2 kommentarer:

  1. Hade det varit frågan om högerextremism så hade de varit annat ljud i källan. Vänsterextremism ses ju inte som så farlig. 75% av alla stadsanställda är ju kommunister.

    SvaraRadera
  2. Jag vill påpeka att din kommentar helt saknar ett genusperspektiv! Tjejer skulle ALDRIG göra på det sättet. För övrigt tror jag att lösningen på problemet är att bygga en fritidsgård. Eller möjligen två.

    SvaraRadera