2010-01-28

Konservativ rörelse på G

Det pågår ett uppfriskande uppror med krav på ideologisk förnyelse i konservativ riktning inom Kristdemokraterna (SvD 100128). Jag hoppas verkligen att detta lyckas. Inte bara KD utan också Sverige som nation skulle nämligen ha allt att vinna och inget att förlora på att det etableras ett riktigt högeralternativ i svensk politik!

Tillägg: Jag skrev förra året ett par inlägg om behovet av en ny svensk konservatism här och här!

7 kommentarer:

  1. Finns inte en chans för KD när de flörtar hej vilt med muslimerna.Abd Al Haqq Kielan (den svenske konvertiten Leif Karlsson) kommer att ingå i Kd´s nya budskap.Väljarna kommer att fly hals över huvud. Kd kommer tyvärr försvinna ifrån den svenska riksdagen i september.

    SvaraRadera
  2. Till Herc: Den där Leif Karlsson känner jag inte till... Bara han inte har dragningar åt det islamistiska/militanta hållet borde han dock inte utgöra något problem. Det är avarterna av islam som är problemet, inte "vanliga" muslimer som är lika religiösa som den genomsnittlige europén och följer gällande lagar och respekterar de traditioner där de bor.

    SvaraRadera
  3. Det måste finnas en stor politisk marknad till höger om moderaterna som nu blivit vänsterfeminister.

    Att lyfta fram Frihet, Familj, Flit (arbete) och Företagsamhet som viktiga värden för verklighetens människor borde vara en möjlig väg för KD som ändå hade ca 12% i 1998 års val.

    Själv vill jag inte rösta på moderaterna eftersom de bröt sitt vallöfte och införde trängselskatt och höjd snusskatt samt inte hade folkomröstning om Lisabonfördraget och kvoteringsförslaget blev droppen, så KD kan vara ett alternativ om de för fram en riktig politik med mindre statlig inblandning, lägre skatter, mindre utgifter, subventioner, byråkrati, reglering och kontroll.

    SvaraRadera
  4. Till Johnny: Absolut! Om KD med start på deras stämma nu i helgen lyckas börja lämna det gamla KdS-andet med dess förbudsiver och klåfingrighet bakom sig och inta några tydligt både marknadsliberala och socialt/kulturellt konservativa synpunkter ligger vägen öppen uppåt (kanske inte till 12 men väl 7-8-9 %). De borde titta på republikanerna i USA - folkligt konservativa marknadsliberaler... It's a winning concept!

    SvaraRadera
  5. Anders: Just att markera gräns mot staten är uppfriskande politik, ex att staten inte skall bestämma vilket kön styrelseledamöter skall ha, att EU inte har att göra med vilken mat svenskarna skall äta (surströmming), etc. Det är inget parti som markerar gräns mot staten och många är naturligtvis trötta på att staten expanderar på alla möjliga områden.

    Att förbjuda aborter har mindre stöd i Sverige, kan KD nöja sig med att svenska abortlagsstiftning fungerar som den är, men att det är ett dåligt preventivmedel och att ytterst så är det upp till varje kvinna att fatta detta svåra beslut, ungefär så.

    "folkligt konservativa marknadsliberaler" det låter utmärkt i mina öron.

    SvaraRadera
  6. Till Johnny: Våra KD-analyser överensstämmer helt! :-)

    SvaraRadera
  7. Det skulle vara väldigt praktiskt om de bytte namn med, ordet KRIST klingar negativt i mångas öron.

    SvaraRadera