2010-11-27

Kulturskillnad

En ocean skiljer USA från Europa åt, inte bara geografiskt utan också kulturellt. På det gemensamma problemet dåliga statsfinanser reagerar exempelvis folk på olika sidor pölen helt olika. I USA har Tea Partyrörelsen i åratal lyckats samla stora skaror på gator och torg för att demonstrera mot det vansinniga slöseri som pågår i Washington DC, medan européer tar till gatan för att protestera mot besparingar (nu senast på Irland).

- Tydligare än så kan det inte bevisas hur mycket sundare den amerikanska kulturen faktiskt är!

Vänlig varning!

(S)ocialstaten håller visst på att ersättas av (M)onsterstaten... För helvete "nymoderater", sluta med detta eko-PC-vansinne innan vi frihetliga måste börja gå i opposition på allvar mot er också!!

2010-11-26

Undrens tid ej förbi...

Moderaterna är nu 10 procent större än sossarna. Nu väntar man bara på first contact med aliens, sen har man upplevt allt... :-)

2010-11-23

FYI

Jag har i dag, för första gången på ett halvår, fått tummen ur och uppdaterat publikationslistan på min hemsida www.edwardsson.biz...

2010-11-19

GWB's memoarer

President George W Bushs memoarer har väckt stort uppseende här i USA. Och det var ett stort nöje att i förrgår få höra honom berätta live om innehållet vid University of North Texas. Här är en bokrecension jag skrivit för NWT (den kommer också snart att publiceras i Västerviks Tidning och Borås Tidning).

Stort steg framåt i USA

Amerikansk politik präglas starkt av landets speciella historia och individualistiska kultur. En egenhet har i decennier varit att vissa Kongresspolitiker i praktiken haft frikort från fängelse, oberoende av hur korrumperade de varit. Och kraven för detta har varit tre: att man varit svart demokrat från ett storstadsområde. Den sociala misär som länge satte sin prägel på storstäder som New York och Chicago gjorde nämligen att vare sig politiska motståndare eller media vågade ställa samma etiska krav på dessa ledamöter som på alla andra. I takt med att den svarta misären håller på att försvinna har dock tiden äntligen börjat rinna ut för företrädare för denna sorgliga skola. Som representantshusledamoten Charlie Rangel från New York, som nu åkt dit på 11 av 12 åtalspunkter. Se där ytterligare ett bevis för att utvecklingen går framåt..!

2010-11-17

Nja...

F d arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin säger att han skall gästforska 6-12 månader vid Stanforduniversitetet i Kalifornien. Nja... Han skall sitta vid ett skrivbord på en avdelning kallad Center for Innovation and Communication, vars grundare och ägare heter svenska staten.

2010-11-15

Lite historia

Skriver i dag lite komparativ historia på Realekonomi.se, Sveriges nya ekonomisite, om den ekonomiska krisen i USA vs. den i Sverige för 20 år sedan...

Tillägg: Här är en bra artikel om den europeiska vänsterns problem, som till viss del kompletterar det jag skriver om i artikeln ovan...

2010-11-14

Tack för kaffet!

Och så var det då med Mona Sahlins avgång dags att säga tack för kaffet till ytterligare en svensk politisk tradition. Socialdemokraterna har ty aldrig tidigare låtit sina (fåtaliga) valnederlag gå ut över partiledarna. Tvärtom har man på sovjetiskt manér slutit upp bakom Ledaren, även när det gått dåligt. Men nu har alltså SAP normaliserats även på detta sätt. Återstår därför nu bara att se vem som får uppdraget att försöka rädda det sjunkande skeppet. Hade det varit som förr hade jag sagt att det måste bli någon som sitter i riksdagen, men då inga gamla regler verkar gälla längre skådar jag ett bekant ansikte i kristallkulan - Thomas Bodström. Han är den ende som verkar ha något kvar att ge, alla andra är lika utslitna och spännande som ett par gamla strumpor...

2010-11-12

Herrejösses

Man behöver inte vara borta från Sverige mer än en dryg vecka för att få obehagligt många och svåra herrejösses-upplevelser. Eller vad sägs om följande - utbildningsminister Jan Björklund tvingas gå i replik mot sitt eget departements underlydande byråkrater och bland annat förklara följande självklarheter:

Men faktakunskaper och förståelse för helheten är inte motsatser. Hur ska man kunna förstå växthuseffektens påverkan på jordklotet om man inte vet ungefär vad Arktis och Sahara är? Hur ska man förstå världspolitik utan att förstå ord som "Washington", "Ryssland" och "Mellanöstern"?

:-s

Good work!

Jag noterar, sittande framfor en stor ol och dito steak i Texas, till min stora skadegladje att sosseriets kollaps hemmavid fortskrider. Good work!!! :-D

2010-11-10

Hackad e-mail

Da mitt g-mailkonto hackades natten mot onsdag (amerikansk tid) stangdes denna blogg tillfalligt ned. Sa latt tystar man dock som synes inte undertecknad... ;-)

2010-11-08

AGW-masken faller av

Republikanernas seger i veckan har redan börjat få positiva effekter. Exempelvis avsvär sig nu några hundra amerikanska klimatfånar den sista ansatsen till opartiskhet och ger sig på allvar in i politiken för att skrämma tillräckligt med kvinnor och barn för att kunna få fortsatta forskningsbidrag... Förvånad, någon? :-D

2010-11-06

Case closed!

Om det någonsin fattats bevis för att ledande politiker ofta dras med en form av autism så är det problemet nu löst -- Nancy Pelosi har beslutat sig för att fortsätta som ledare för Demokraterna i det amerikanska representanthuset!! :-D

2010-11-05

Lite om USA-valet

Då jag just nu är på långresa i USA är det lite ont om tid att blogga. Jag har dock de senaste dagarna publicerat följande två artiklar om mellanårsvalet till Kongressen som den intresserade kan läsa:

http://www.nt.se/ledare/default.aspx?articleid=6398959

http://www.svensktidskrift.se/?p=16149

Jag hoppas snart få lite mer tid över för bloggande igen, då min resas mest intensiva fas nu snart är över...

2010-11-01

Vittnesmål från andra sidan

För den som inte tror på mig eller andra högerknökar när vi säger att Obama och Demokraternas politik inte är det rätta för USA kan nu titta på detta reportage från CBS 60 minutes, som är så PC det bara kan bli (förutom givetvis MSNBC)... Jag tror aldrig jag har sett ett så förödande inlägg mot alla de som tror man kan kickstarta verkligheten med enkom tomt prat och politiska medel. Vad USA behöver är en ledare som ger folket sina utvecklingsmöjligheter åter - och kan väcka nytt framtidshopp!

Tillägg: Fem i tolv verkar main stream media i USA ha insett vad som är på gång att hända i morgon tisdag och försöker nu rädda något litet av sitt svårt sargade analytiska anlete. Hypersliberala New York Times skriver bland annat:
But since Barack Obama took the oath of office, the country’s leftward momentum has reversed itself. In some cases, nearly 20 years of liberal gains have been erased in 20 months. Americans are more likely to self-identify as conservative than at any point since Bill Clinton’s first term. They’ve become more skeptical of government and more anxious about deficits and taxes. They’re more inclined to identify as pro-life and anti-gun control, more doubtful about global warming, more hostile to regulation. And, not surprisingly, they’re more likely to consider voting Republican on Tuesday.
Amen!

Tillägg II: T o m Demokraternas strateger har gett upp...

Tillägg III: Och så var det visst där med svårt skruvad vänstergängad media... :-S

Helt appropå...

Klasskillnad

Ofta säger "inofficiella opinionsmätningar" mycket mer än de formella. Jämför faktumet att Barack Obama som sittande president numera inte ens kan fylla en miniarena med det mottagande som expresidenterna Bush, far och son, får här (förvisso på GWB's hemmaplan i Texas, men ändå)!