2010-01-31

Fortsätt så!

Gårdagens partiledardebatt blev en ren knock out. Regeringssidan utklassade oppositionen. Det generella intrycket blev nämligen att de borgerliga var enade och offensiva, den rödgröna splittrade och defensiva. Reinfeldt & C:o var sakliga, konkreta och framtidsinriktade. Allt Sahlin, Ohly & Eriksson lyckades producera var (som vanligt) gny, gnäll och glomiga klyschor om "rättvisa" helt utan innehåll. (SvD 100131, DN 100131). Och tror du inte mig, käre läsare, kan du fråga tittarna (EXP 100201):
Snittbetyg på partiledarna i omröstningen på Expressen.se:

Fredrik Reinfeldt 3,9
Jan Björklund 3,3
Göran Hägglund 3,1
Maud Olofsson 2,7

Mona Sahlin 1,5
Peter Eriksson 1,4
Lars Ohly 1,3
Då debatten recenseras flitigt i andra media skall jag här inte komma med något längre inlägg. Låt mig bara göra några noteringar. Som att debatten glädjande nog kom att handla mycket om skatter. För första gången gick de borgerliga på offensiven om jobbskatteavdraget och talade med samlad stämma klarspråk om hur mycket mer vanligt folk fått kvar i plånboken - och följaktligen också hur mycket de riskerar förlora om oppositionen får makten. Vidare diskuterades skolan, om än som alltid för lite. Beskeden från regeringen var dock glasklara - mer ordning och reda, fler betyg, högre krav - medan det enda som kom från vänster var ekon från 1970-talet: mer flum, förbjud mot läxor, mindre krav...

Det som slog mig mest var dock vilken enormt sorglig personuppställning vänstern har.

Mona Sahlin svamlade som hon brukar, lät som alltid stött över det mesta och lyckades inte ge ett konkret besked. Lars Ohly lät också vred och lika verklighetsfrånvarande som vanligt; i synnerhet när han lät meddela att han inte ville tala om skattesänkningar utifrån människors perspektiv utan utifrån det offentligas behov. Jojo, så har det låtit i Sverige sedan 1950-talet. Och sedan dess har skattetrycket stigit från runt 25-30 % till 50-55 %, d v s en dubblering. Gud bevare både hög-och låginkomsttagare om denne man får sina långa klibbiga fingrar på deras sikiner. Och till sist Peter Eriksson, som spelade sin huvudroll som surgubbe med bravur. Varje gång man ser honom förstår man vilken enorm PR-tillgång den andra taltratten är för MP...

Nog om detta. Mitt sammanfattande intryck av gårdagens övning är att de borgerliga nu har en fantastisk möjligheter att ta initiativet i valdebatten. Men då måste de fortsätta att hålla trycket uppe, ända fram till mållinjen. För även om den sittande regeringen - sina tillkortakommanden till trots - i vilket normalt land som helst med sådant motstånd borde vara närmast garanterad en seger, så är detta Sverige. Och här gäller som bekant inte riktigt samma politiska naturlagar som i resten i världen...

Tillägg: Läs gärna Johan Ingerös inlägg här, som innehåller en mycket bra och djupsinnig analys av debatten...

Ett år precis!

Det slog mig att det i dag är precis ett år sedan jag gjorde mina första inlägg på denna blogg. Och detta är det 890:e! Ganska duktigt om jag får säga det själv, även om många av inläggen bara varit hänvisningar och/eller kortare kommentarer till intressant on-linematerial, snarare än djupa egensvarvade filosofiska funderingar. Nåväl, jag hoppas att du som läsare antingen har funnit lite nytta i det jag publicerat, alternativt (om du är socialist eller miljömupp) blivit rejält upprörd. I vilket fall kommer jag att fortsätta att breda ut mig ett tag till. I första hand till och med valdagen den 19 september, sen får den som lever se om jag orkar fortsätta bry mig...

Inte direkt bergsäkert

Avslöjandena om IPCC:s och klimatalarmisternas "konsensusforskning" står just nu som spön i backen. Eller vad sägs om följande avslöjande rörande påståendet om att världens glaciärer håller på att smälta:

In (IPCC:s) most recent report, it stated that observed reductions in mountain ice in the Andes, Alps and Africa was being caused by global warming, citing two papers as the source of the information.

However, it can be revealed that one of the sources quoted was a feature article published in a popular magazine for climbers which was based on anecdotal evidence from mountaineers about the changes they were witnessing on the mountainsides around them.

The other was a dissertation written by a geography student, studying for the equivalent of a master's degree, at the University of Berne in Switzerland that quoted interviews with mountain guides in the Alps.
Dylik "forskning" är alltså den lösan sand på vilken hela världens politiskt korrekta elit byggt kravet på en ny miljöpolitik som kraftigt negativt skulle ha påverkat hela världsekonomin. Håhåjaja...

Tillägg: Läs också detta kärnfulla inlägg om klimateriet av Dick Erixon!

Tillägg II: Det måste vara något på G på DN, för de skriver faktiskt om detta. Kan den intellektuella permafrost som präglat svensk media vara på väg att ge sig? Hoppas, hoppas, hoppas..! ;-)

Tillägg III: Svenskans PJ Anders Linder ansluter sig nu, lite tveksamt och mycket inlindat men ändå, till skeptikersidan i klimatdebatten. Historiskt!!! :-)

J-a trams!

Det finns ingen ände på Överhetens klåfingrighet... Efter allt tjat om klimatsmart mat, miljöresor och annat så har Storebror nu tydligen kommit på att vi äter för mycket salt. Jag vet inte om salt i stora mängder kan vara skadligt. Men en annan sak vet jag - jag vill inte ha byråkrater från Stockholm och Bryssel nosande hemma i mitt kryddskåp!

Lägg ner denna stalinistiska övervakningspolitik - nu!

2010-01-30

Se där

Nu har det presenterats en ny och mycket bättre teori om varför jordens medeltemperatur behagar variera än den så kallade AGW-teorin. Temperaturen verkar istället för mängden koldioxid vara styrt av mängden vanlig vattenånga i atmosfären. Vad som får nivåerna av detta ämne att variera vet forskarna ännu inte. Men en intelligent gissning är nog att den har något att göra med det där stora skinande klotet som brukar utstråla värme från himmelen molnfria dagar. De aktuella forskarna är visserligen för fega för att ännu direkt förkasta AGW, men detta kommer de garanterat att göra så fort det inte längre är liktydigt med akademiskt självmord att sätta sig upp mot vissa självutnämnda klimatgudars utsagor. Och med tanke på hur klimatdebatten nu, efter alla skandaler, förändras så kommer detta inte att dröja speciellt länge. Faktum är att debatten idag är helt annorlunda (läs: nyktrare) än för bara några månader sedan, då till exempel en sådan här ledare i svensk tidning varit i praktiken omöjlig...

2010-01-29

Litet ljus vid horisonten

Idag kom äntligen lite goda nyheter om den amerikanska ekonomin: tillväxten under fjärde kvartalet förra året blev hela 5,7 % (SvD 100129, DN 100129). Jag gläds med det amerikanska folket, som fått utstå enorma påfrestningar sedan den politiskt uppblåsta huslånebubblan exploderade i september 2008. Tyvärr måste jag dock säga att jag tror att vi inte bör jubla alltför högt. Uppgången är ty i jämförelse med fjärde kvartalet 2008, som alltså var den värsta krisperioden under finanskrisen. Uppgången är därför troligen mest en rekyl från ett sorgligt bottenrekord.

Bara häromdagen kom också siffror som visade på både fortsatt rekordhög arbetslöshet och sjunkande husförsäljningssiffror. Och lönerna, köpkraftens motor, stiger bara marginellt. Min bedömning är därför att USA:s ekonomi nu har nått botten, men att vägen framåt under lång tid kommer att förbli både stenig och kurvig. I synnerhet som Obamaadministrationens "insatser" inte har fått någon positiv effekt alls. Och dessa kommer i långa loppet (som alla offentliga ingrepp) bara att få mest skadliga effekter.

Säg mig vem du umgås med...

Klimatsmart boende...

...och jag skall tala om för dig vem du är! Usama bin Laden ger sig nu in i växthusdebatten - som alarmist! I rest my case!!! :-D

Tillägg: T.o.m. svensk media rapporterar om detta!

Det rör på sig

För bara några dagar sedan såg det mörkt ut inför höstens riksdagsval. Allt väsen kring sjukförsäkringsfrågan sent i höstas hade puschat upp det rödgröna blocket i en bastant ledning. Men detta försprång var - precis som jag förutspådde redan i december här - bara en dagslända. I dagens mätning är avståndet mellan blocken åter igen nere på minuskla 3 %, vilket är ett gott utgångsläge inom den berömda felmarginalen.

Dock!

Läget är fortfarande osäkert och de borgerliga måste nu därför ömt kultivera möjligheten att förändra Sveriges politiska historia. Det duger inte med fjompiga genderutspel och trianguleringstrams. De måste istället skjuta in sig på mer konkreta saker, som att det som står på spel i december bland annat är jobbeskatteavdraget och en rad frihetsreformer inom välfärden. Väljarna måste också få klart för sig att Mona Sahlin som statsminister - i sig en katastrof som hetter duga! - kommer att ge kommunisterna under Lars Ohly nycklar till Rosenbad. Och Peter Eriksson makten över bensinpriset...

Bravo Charlie!

Nu rör det sig på allvar åt rätt håll inom Kristdemokraterna. I dag levererar ungdomsförbundsordföranden Charlie Weimers en rejäl bredsida mot den svenska jämställdhetsfascismen och genusvansinnet här. Bravo!

Politisk hjälte

Jag efterlyste för några dagar sedan en svensk politiker som skulle våga ta bladet från munnen och säga sanningen om AGW-teorin. Och i dag hände det - Ingemar Vänerlöf (KD) skriver här att:

Tvärtemot vad IPCC anser finns det inte några vetenskapliga godtagbara bevis på att ökningen av koldioxidhalten ger mätbara klimatförändringar. IPCC:s verksamhet har kantats av skandaler, som nu senast avslöjandet att klimatlarmet om Himalaya-isens snabba avsmältning var helt fel och dessutom grundades på en forskares rena gissning 1996.
Och detta är tydligen inte första gången Vänerlöv uttryckt sin skepsis. En googling visar nämligen att han motionerat om frågan redan 2008. Sorry, Ingemar, det hade jag missat... Men att du vågade stå upp för Sanningen redan före Climategate gör dig bara till en än större hjälte!!! :-)

2010-01-28

Konservativ rörelse på G

Det pågår ett uppfriskande uppror med krav på ideologisk förnyelse i konservativ riktning inom Kristdemokraterna (SvD 100128). Jag hoppas verkligen att detta lyckas. Inte bara KD utan också Sverige som nation skulle nämligen ha allt att vinna och inget att förlora på att det etableras ett riktigt högeralternativ i svensk politik!

Tillägg: Jag skrev förra året ett par inlägg om behovet av en ny svensk konservatism här och här!

Tanja B's senaste

Under rubriken "von Wright och tekoppen" avslöjar Tanja Bergkvist mer om den genderfixerade blivande rektorn för Södertörns lekskola... Som vanligt, om man inte visste att det Tanja skriver var sant så skulle man aldrig tro det!!!

Samla gamla visa

Det blev det gamla vanliga - ord, ord, ord - när Barack Obama i natt höll sitt första State of the Union Address (DN 100128, SvD 100128, EXP 100128). Han lät som om valrörelsen fortfarande pågick. Allt skall bli bra, bara han får bestämma... Well, nu har han suttit vid rodret i ett drygt år. Och även om de mest akuta ekonomiska krissymptomen börjat sjunka undan i USA, liksom i resten av världen, har intet mycket positivt hänt. Tvärtom dras USA med enorma och på flera områden växande problem; inte minst i USA:s fall en historiskt rekordhög arbetslöshet på 10 %. Detta i motsats till i Sverige, där nu ekonomin vänder uppåt på grund av en klok politik som låtit marknaderna vara ifred.

Kriser är tyvärr ett normalt inslag i den kapitalistiska ekonomin; korrigeringar som sker när löner och/eller priser stigit för snabbt i förhållande till varandra eller andra ekonomiska realiteter. De svider. Men de går snabbt över. Och enda alternativet till "is i magen" är ju bara att staten går in med stöd och bidrag eller förbud och försöker fixa till situationen. Vilket leder till ännu värre problem på sikt, eftersom politiker och byråkrater omöjligen kan ta över miljoner konsumenters och företags roll i en modern marknadsekonomi. Det är dock just detta som Obama och Demokraterna under det senaste året försökt göra...

Hoppet för USA - och därmed världen - står nu till att den revolt mot den centralisering, höjda skatter och annat som Barack Obama står för som startade förra vintern fortsätter. Och att den leder fram till att Demokraterna förlorar majoriteten i åtminstone en av Kongressens kamrar i höstens mellanårsval. Denna så kallade Tea Party-rörelse verkar också ha haft ett hälsosamt inflytande på Republikanerna, som nu håller på att samla sig igen efter de förödande nederlaget 2006 och 2008. I förra veckan vann partiet som bekant en "omöjlig" seger i Massachusetts. Och USA runt stiger nu starka, fiskalt konservativa kandidater fram och utmanar sittande demokrater på alla nivåer i det politiska samhällsmaskineriet.

Jag tror att detta kommer att ge Republikanerna en liten men tillräcklig majoritet i representanthuset för att kunna blockera fler ödesdigra beslut. Höstens val kommer nämligen att kunna innebära en massutrensning av både vänster- och centerinriktade demokrater från i första hand i grunden konservativa delstater i Södern, Mellanvästern och Klippiga Bergen, men också delvis i det tills nu i decennier mycket liberala New England. Senaten blir en svårare nöt att knäcka, då de stolar som är uppe för omval till stor del är från säkra demokratiska festen. Men det var å andra sidan som sagt platsen i Massachusetts också... :-)

Tillägg: Idag kom nya, dystra siffror som visar att den amerikanska ekonomin, trots alla "åtgärder", står och stampar... (SvD 1010128).

2010-01-27

Och så har IPCC tydligen fått problem...

... även med sina uppgifter rörande Afrika. Detta börjar nästan bli tröttande... Men tro för den skull inte att jag kommer att sluta informera om detta ämne! ;-)

Tillägg: Och här är ytterligare en grej! Jösses...

Tillägg II (100128): Och så har det nu slutligen blivit även formellt fastslaget att UEA:s Phil Jones bröt mot lagen när han vägrade lämna ut klimatdata. Tyvärr verkar han också inte kunna bli dömd (då klagomålen inkom för sent), men denna nesa torde få fler att inse vad det är för ett sorglustigt gäng som styrt klimatdebatten...

Skönt!!!

Jag har i åratal retat mig på Svenska Dagbladets mest rabiata vänsterreporter Martin Gelin, som spridit minst sagt vinklat material om den politiska utvecklingen i USA. Flera gånger har det varit nära att jag sagt upp min prenumeration. Nu slipper jag det, åtminstone tills efter det svenska valet. Han skall nämligen (föga förvånande!) bli nån slags mediaansvarig för den rödgröna smörjan... Förvånad, någon?

Dubbelmoral

Mångmiljardären George Soros har i många år sponsrat diverse vänsterradikala rörelser och initiativ och hans närmast patologiska förakt för förre presidenten George W Bush var välkänt. Men! Nu har en av hans egna skapelser hotat vända sig emot honom. Barack Obama hotar nämligen nu med en bankskatt. Och då vill herr Soros inte vara med längre. Jag håller i just denna fråga med honom, en bankskatt vore vansinne. Men jag kan samtidigt inte annat än förakta honom för hans opportunism. Och le i mjugg..!

Tänk om...

Jag skriver här och i andra sammanhang ofta och gärna om hur, i grunden, sunt det amerikanska folkets politiska åsikter och tänkande är. Och nu är det dags igen. En ny undersökning visar i dag nämligen att hela 59 % av amerikanerna anser att sänkta skatter skulle ge mer jobb än den kanonad av "åtgärder" som nu genomförs av Obamaadministrationen. Bara 15 % tror på ökade offentliga utgifter. Och till och med bland de som identifierar sig som demokrater har skattesänkningar ett större stöd än ökade utgifter. Tänk om denna grundläggande marknadsekonomiska insikt en dag även skulle sprida sig till svenska folket! Då skulle man som nu slippa oroa sig för att en dag om några månader vakna upp med Mona Sahlin som statsminister, Lasse Ohly som ny finansminister och Peter Eriksson och Maria Wetterstrand som ansvariga för landets bensinpris. För dessa filurer skulle i ett sådant sunt intellektuellt klimat inte ha en chans att bli valda...

Man blir yr...

Vill du blir yr i bollen? Ta då en titt på detta räkneverk! Och kom ihåg att en viss president, älskad av svensk media, bedriver en politik som om han får som han vill kommer få nuffrorna att ticka ännu fortare...

Det tar sig sa mordbrännaren

En ny IPCC-relaterad skandal har nu exploderat, denna gång om "forskning" rörande Amasonas. Det finns snart inte ett stavfel i deras rapporter som tål granskning... :-D

PS! Missa inte denna länk i artikeln ovan. Leder till info om tolv uppenbarligen klimatförnekande glaciärer som vägrar smälta...

(S)kitsnack

Sossarna och Facket har nu i ett år eller så klagat och klagat på att "regeringen vill inte rädda SAAB" - ergo underförstått att man tyckt att vi skattebetalare borde chippa in. Nu har det hela löst sig på mer marknadsmässiga villkor, dock bland annat (om jag förstår det rätt) delvis med hjälp av en statlig lånekredit. Ägare och anställda firar. Men vad gör sossarna och Facket? Fortsätter klaga givetvis (SvD 100127). Tillåt mig meddela att jag är hjärtligt trött på den så kallade arbetarrörelsen och dess intellektuella maffiafasoner. Den skiter fullständigt i SAAB och dess anställda och allt dess företrädare är intresserade av är istället att knipa billiga populistpoäng inför höstens val. Men detta är ju ingen nyhet...

2010-01-26

Seriöst...

Först var det marknadsekonomin som skulle avskaffas, sedan försvann yttrandefriheten och diverse dataspel, samt namnet på ett vattenfall. Och nu rycker Barbiedockorna! Venezuelas de facto diktator Hugo Chavéz arbetar idogt för att avskaffa alla spår av den förhatliga kapitalismen...

Botten ur

Det amerikanska folket fortsätter att vara mycket klokare än sina - och stora delar av resten av västvärldens - politiker i denna sammanställning:

Dealing with global warming ranks at the bottom of the public’s list of priorities; just 28% consider this a top priority, the lowest measure for any issue tested in the survey. Since 2007, when the item was first included on the priorities list, dealing with global warming has consistently ranked at or near the bottom. Even so, the percentage that now says addressing global warming should be a top priority has fallen 10 points from 2007, when 38% considered it a top priority.

Att botten gått ur "klimatfrågan" blir nu allt tydligare dag för dag. I USA och vissa andra länder har det hela tiden funnits skeptiker som nu kan sträcka på sig och raka hem stilpoäng på att de inte gick på bluffen från första början. Dock som bekant icke så i Sverige, där alla traskat med i klimatsvammlet som ett gäng viljelösa våp på söndagspromenad. Skall bli intressant och se vilken svensk politiker som blir först med att sänka blicken och säga f'låt...

2010-01-25

Har du fått löning i dag?

Gå i så fall in här www.jobbskatteavdrag.se och se vad du tjänat på jobbskatteavdraget. Och betänk att du lägger framtiden för denna summa av dina pengar i händerna på Mona Sahlin, Lasse Ohly och Peter Eriksson om du röstar rödgrönt i september...

Bluff och bedrägeri

Nu har den forskare som presenterade uppgiften att Himalayas glaciärer skulle smälta bort till 2035 erkänt att han visste att uppgiften var overifierad. På akademisk rotvälska kallas sådant för oansvarigt. Och på svenska för bedrägeri. Det skall bli kul att se hur mycket mer av all den "säkra" information och "forskning" som IPCC presenterat genom åren som ovedersägliga bevis för AGW-hypotesen som bygger på lika lösan sand. För sådana här "affärer" brukar skapa sina egna efterföljare eftersom de sätter journalister och andra på spåret rörande vad man kan och bör leta efter. Climategate var början, detta är fortsättningen... :-)

Tillägg: Nu hörs också allt tydligare rop på att IPCC:s nuvarande chef skall avgå. Om så händer, låt mig i all vänlighet föreslå alarmistsidan att lobba för följande: att FN tillsätter den seriöse skeptikern professor Richard Lindzen som ny ordförande! På så sätt skulle ni kunna rädda lite av det ansikte som ni nu nästan helt tappat genom att visa att ni faktiskt genuint tror på era egna teorier. För om nu AGW-teorin är så väl underbyggd som ni säger, så kommer givetvis en seriös person som Lindzen, ställd inför den överväldigande bevismassa som IPCC sägs trona på, att ändra uppfattning!

Tillägg II: Här är mer information om hur klimatmaskineriet har trixat för att skruva upp jordens medeltemperaturkurvor...

2010-01-21

Tillfälligt bloggstopp

Torsdag-söndag denna vecka befinner jag mig på resande fot. Om inget extraordinärt inträffar i Sverige eller världen kommer jag härför inte att blogga igen förrän på måndag...

En sisådärplacering

Nu har årets sammanställning från den amerikanska tankesmedjan Heritage av den ekonomiska friheten i världen kommit. Och med tanke på att det finns ett mycket starkt samband mellan nivån på ekonomisk frihet och välstånd (läs: ju friare desto bättre) är det sannerligen en lista att hålla ögonen på. Sverige hamnar på 21 plats, vilket väl kan låta som en ganska okej men långt ifrån avundsvärd placering. Och vad det är som drar ner vårt medeltal är undersökningen glasklar om:

However, Sweden’s scores in fiscal freedom and government spending are among the lowest in the world. Although the corporate tax rate has been reduced and the wealth tax has been abolished, the overall tax burden remains large. The top income tax rate of 57 percent is one of the world’s highest. Total government spending is more than half of GDP.
När det kommer till "fiscal freedom" är bara danskarna värre än vi. Och vad gäller "government spending" slås vi - av länder som är såpass öppna och/eller utvecklade att detta alls går att mäta - bara av Seychellerna och Eritrea. För att lämna dessa sorgliga bottenplaceringar bakom oss och öka välståndet är det alltså framförallt kraftigt sänkta skatter som behövs. Se där en ledtråd om vad borgerliga valstrateger borde fokusera på inför höstens val...

2010-01-20

Grus i klimatmaskineriet

Nu har till slut uppgifterna om "Himalayaaffären" nått Sverige, som handlar om hur den alarmistiska myten om att Himalays glaciärer snart kommer att försvinna uppnådde vetenskaplig status hos IPCC. Och när man läser texten om hur klimatmaskineriet verkar fungera kommer i alla fall jag (måhända lite långsökt) att tänka på följande gamla örhänge...

Här finns lite mer matnyttigt om denna skandal.

O'yes!!!


Jag fick fel - and I'm damned happy about it! Jag vågade in i det sista inte riktigt tro på opinionsmätningarna... Att Scott Brown lyckades vinna senatsvalet i Massachusetts är den mest överraskande och politiskt viktigaste segern för Republikanerna (förutom på presidentnivå) och USA sedan deras jordskredsseger i Kongressvalet 1994. Obamas absoluta grepp över nationen är nu brutet då Demokraterna inte längre har de nödiga 60 rösterna i Senaten för att förhindra s k fillibusterdebatter; en av många spärrar mot enpartivälde och överilade politiska omsvängningar som grundlagsfäderna skrev in i konstitutionen redan på 1780-talet. Återigen har alltså det amerikanska politiska systemet bevisat sig vara oöverträffat i världshistorien. Och Republikanerna har definitivt tagit sig ur den kris som valförlusterna 2006 och 2008 skapade. Svensk media är givetvis chockad och dess kommentarer högst indignerade (SvD 10120, DN 100120, EXP 100120, AB 100120). Men en fantastisk dag som denna, vem f-n bryr sig... :-D
.
Tillägg: DN:s Rickard Westerberg har i dag en bra analys om Obamas problem. Så även Svenskans PJ Anders Linder här.

2010-01-19

Still A Right Nation!

Efter att George W Bush vann en trygg seger i presidentvalet 2004 utkom en bok som hette Right Nation: Conservative Power in America som på djupet gick in på frågan om när och varför USA blev en - enligt euroepiska mått mätt - nästan extremt konservativ nation. Författarna hävdade bland annat att den amerikanska konservatismen var ett närmast naturligt utfall av den amerikanska kulturen. Boken mötte därför mycket stånkande i politiskt korrekta "sliberala" kretsar. Och folk bröt efter Demokraternas segrar 2006 och 2008 närmast benen av sig för att hånflinande avföra dess slutsatser för gott.

Well, nu kommer mer eller mindre dagligen bevis för att detta illasinnade rykte om den amerikanska konservatismens död varit betydligt överdrivet. Som den här undersökningen, som visar på att amerikanerna i gemen inte rört sig en millimeter till vänster på senare år, utan att folksjälen ligger fast förankrat där den var när Right Nation skrevs. Jag skrev också här för någon månad sedan om att den folkliga konservatismen i USA bakom Republikanernas just något skamfilade fasad mår mycket, mycket väl. Om sedan detta räcker för att inatt svensk tid snuva Demokraterna på den tills bara för en vecka sedan säkra segern i fyllnadsvalet till Senaten i Massachusetts återstår givetvis att se. Jag tvivlar fortfarande. Men enligt de senaste mätningarna ser det mycket lovande ut...

2010-01-18

Dårar spekulerar

Enligt Venezuelas de facto diktator Hugo Chavéz använder nu USA jordbävningen på Haiti som en förevändning för att ockupera landet. Skall han inte även passa på att anklaga CIA eller någon annan mystisk amerikansk organisation för att ha framkallat jordbävningen från första början (såsom sajten Pakistan Daily härförleden skyllde rekordkylan på på ett amerikanskt-norskt teknikprojekt)? Om herr Chavéz vill ha inspiration till något dylikt utspel föreslår jag att han slår sig ner och tittar på en av världshistoriens i särklass sämsta actionfilmer, The Core, som handlar om just ett sådant fantasiscenario...

Tillägg: Och här är en patologisk antiamerikan till. Fransos...

Herrejösses...

Vad är det med vänsterfolk och "sliberaler" som gör att de har en så fisljummen inställning till demokrati - så fort den riskerar gå dem emot vill säga? Den demokratiske kongressledamoten Eliot Engel har nu gått ut och på förhand idiotförklarat väljarna i Massachusetts om de i morgon tisdag röstar "fel" och sänder republikanen Scott Brown till Washington DC. Han gör sig också skylldig till en klassisk freudiansk felsägning genom att avslöja att han tror att röstsammanrättningen i så fall kommer att ta så lång tid, att Demokraterna kommer att hinna puscha igenom den kontroversiella sjukförsäkringsreformen innan Brown hinner sväras in. Detta stinker! Och man får bara hoppas att väljarna i Eliots egen valkrets i höstens Kongressval ger honom en lektion i praktisk demokrati genom att inte återvälja honom...

Tillägg: En amerikansk "journalist" har nu definitivt kastat masken och låter meddela att han, om han bodde i MA, skulle fuska och rösta tio gånger för att förhindra Scott Brown att vinna morgondagens val. Lyssna på eländet här!

Mycket bra inlägg

Här är en mycket bra debattartikel om klimatfrågan, där det bland annat konstateras att:

  • Isen i Arktis växer till igen efter den minimala utbredning den hade i sep 2007.
  • Isen i Arktis tenderar också att bli tjockare.
  • Någon har räknat ut att det varje år smälter 273 kubikkilometer is på Grönland. Om avsmältningen skulle vara lika stor i framtiden tar det 15 000 år innan all is är borta och då har vi sannolikt en ny istid.
  • Isbjörnarnas antal är idag 24000 mot 4000-6000 på 60-talet.
  • Under bronsåldern var det 3 grader varmare, under romartiden 2 gr varmare och under vikingatiden 1 gr varmare än det är idag.

Klimatkris, någon?

Tillägg: Det är tydligen något fel på brittiska SMHI:s datorer. De klarar inte av att förutspå kallt väder. Hummmmm... ;-)

Yrvaket om islamismen

Och så verkar då till slut, efter sisådär tio-tjugo års sedvanlig fördröjning, den svenska eliten börja fatta att islamismen är ett problem. Företrädare för PK-maffian dryftar i alla fall nu frågan på en konferens. Invandrare själva har dock som synes gjort denna iakttagelse för länge, länge sedan:

När Kadafi Hussein började arrangera alkoholfria musikfester i Folkets hus i Rinkeby i västra Stockholm hotades både han och festdeltagarna.

- Självklart blev ungdomarna skrämda när de där gubbarna stod utanför och skrek att de var på väg till helvetet, att de inte ska gå på festen. Det är förnedring och kränkning. Det är hemskt, säger Kadafi Hussein, som arbetar som ungdomsledare på Folkets Hus.

Han anser att det svenska samhället har varit undfallande mot de här grupperna och i flera fall legitimerat deras verksamhet. Bland annat genom att ge bidrag till fritidsgårdar där det skett rekrytering av ungdomar till den radikalislamistiska gruppen al Shabab i Somalia.
Detta sista kan man tyvärr bara hålla med om. Blåögdheten rörande denna fråga har varit rent häpnadsväckande. Och frågan är väl nu om det senkomna uppvaknandet kom i tid...

Undrens tid...

...är eventuellt inte förbi. Till och med några av Barack Obamas egna rådgivare tror nu nämligen att Demokraterna kommer att förlora morgondagens senatsval i delstaten Massachusetts. Och inte ens profeten själv kan numera undgå att bli häcklad av missnöjda väljare på noggrant orkestrerade publika möten. Jag har i flera veckor förutspått att den demokratiske kandidaten trots allt kommer att vinna hårfint på slutet. Men i de sista mätningarna leder republikanen Scott Brown med allt från 5-15 %, så jag är inte lika säker längre. Och det känns så bra... :-D

Tillägg: Läs också Johan Ingerös analys av valet här!

Ett litet tankeexperiment

Låt oss föreställa oss följande. Det sydamerikanska landet Marxaguay styrdes under 1970- och 1980-talet av den brutale prosovjetiske diktatorn Frederich Gulago. Drygt 20 år efter hans fall vinner - efter oavbrutet marknadsliberalt högerstyre - en lillebror till en av Gulagos regeringsledamöter ett fritt och demokratiskt presidentval. Tror du, käre läsare, att artiklar och andra omnämnanden i svensk media om resultatet till stora delar skulle handla om situationen i Marxaguay under den brutala vänsterdiktaturen och den nyvalde presidentens brors över två decennier gamla försyndelser? Knappast. Men byt vänster mot höger... Och du får exakt den rapportering som nu pumpas ut om om den konservative kandidaten Sebastian Piñera seger i gårdagens presidentval i Chile (SvD 100118, DN 100118, EXP 100118, AB 100118).

PS! Behöver jag skriva att detta inte är ett försvar för de övergrepp som skedde i Chile under Augusto Pinochetts regim?

Tillägg: Läs även Dick Erixons inlägg om valet här!

2010-01-17

Dags att gå med

I dag publiceras en mycket frank debattartikel i DN där det konstateras att alliansfriheten numera bara är en "tom fras". Och jag skulle bara vilja tillägga att det har den varit länge, ända sedan slutet på 1940-talet! Då hade Sverige i och för sig ett relativt stort och slagkraftigt försvar, men svenska politiker och militärer insåg att de trots detta aldrig skulle kunna försvara Sverige mot ett sovjetiskt anfall. Hemliga avtal slöts därför 1948 med USA och vi hade redan i början av 1950-talet anpassat vårt försvar såpass, att Sverige i militära kretsar gick under benämningen "NATO:s sjuttonde medlemsland". Vilket var både bra och korrekt. "Neutraliteten" blev dock som bekant en politi(s)k klyscha som vi dras med än i dag. Men nu kanske tiden är mogen för ett beslut om svenskt NATO-medlemskap även "på riktigt". Det vore sannerligen på tiden - sisådär 60 år för sent!

Snaran dras åt...

Nu verkar den skandal som i november drabbade väderspåmännen vid University of East Anglia i Storbritannien så sakteliga även närma sig två av världens övriga klimatologiska "hot spots" NCDC och GISS. Vilket är hyperintressant!! För om även dessa institutioner visar sig ha "trixat" med data faller nämligen klimatalarmisternas sista försvarslinje - att flera av varandra oberoende undersökningar visat att jorden blivit varmare. Detta skall sannerligen bli mycket, mycket intressant att följa... :-)

Tillägg: Och HÄR mina kära läsare är en riktig höjdare på 8 848 meter! För nu har det framkommit vad det katastroflarm som IPCC och alarmistsamfundet i övrigt körde ut häromåret om att Himalayas glaciärer smälter snabbt egentligen baserade sig på:

In the past few days the scientists behind the warning have admitted that it was based on a news story in the New Scientist, a popular science journal, published eight years before the IPCC's 2007 report. It has also emerged that the New Scientist report was itself based on a short telephone interview with Syed Hasnain, a little-known Indian scientist then based at Jawaharlal Nehru University in Delhi.
Nota bene, ett telefonsamtal!!! Se där på vilken fast grund klimatologin vilar... Man bågnar!

Tillägg II: Den här är helt enkelt bara för bra... :-D

Tillägg III: Här är en timmes hårda fakta om den vetenskapliga trovärdigheten i AGW-hypotesen...

Tänkvärt om Obama

Den svenskamerikanske professorn i statsvetenskap Claes G Ryn, verksam vid Catholic University of America i Washington DC, skriver i dag en mycket läsvärd krönika i Svenska Dagbladet på ämnet Barack Obama. Han konstaterar bland annat att:

Det var till stor del Obamas retoriska talang och presentabla yttre, som fick mäktiga krafter att satsa på honom. När det nu framgått att medial charm inte är detsamma som politisk duglighet, har hans brist på särskilt exekutiv men också allmänpolitisk erfarenhet blivit desto mera iögonenfallande. Idag oroar sig många i hans parti för att årets kongressval kan gå mycket illa och att han själv kan få svårt att bli omvald.
Jag kan bara hålla med. Precis som professor Ryn varnade jag nämligen tidigt, då som kolumnist i Norrbottens Kuriren, för att Obama både saknade den stamina som presidentskapet kräver och för att han bakom sina centristiska ordsvall var farligt radikal (läs mina krönikor i NK från 2008 och 2009 här, här och här).

2010-01-15

Man nyper sig i armen...

Mitt stalltips om kommande tisdags senatsval i Massachusetts är fortfarande att demokraten Martha Coakley vinner hårfint. Men jag vill sänka oddsen. För på senare tid har det kommit flera mätningar som visar att den republikanske utmanaren Scott Brown ligger lika eller till och med leder. Här är en analys av läget. Om - notera om! - Brown skulle vinna är det den största överraskningen i amerikansk politik på årtionden. Och den i särklass viktigaste segern för Republikanerna sedan jordskredssegern 1994...

Tillägg: DN uppmärksammar idag den möjliga överraskningen.

Mer om klimattrixandet

Inget nytt i sak avslöjas här, men det som nu framkommer om NASA understryker bilden av ett omfattande "trixande" inom klimatologin...

Småpartiernas kris

Hur svårt kan det va'?

Enligt den senaste opinionsmätning skulle tre partier falla ur riksdagen: Centern, Kristdemokraterna och (fanfar!!!) Vänsterpartiet (DN 100115, SvD 100115, EXP 100115):
Socialdemokraterna 37,1 +2,3
Vänsterpartiet 3,8 —2,1
Miljöpartiet 10,3 +0,6

Moderaterna 27,4 +2,1
Folkpartiet 7,4 —1,5
Kristdemokraterna 3,9 —0,6
Centerpartiet 3,1 —2,5

Sverigedemokraterna 5,0 +1,5
Övriga partier 2,0 +0,2
Jag är nu i och för sig mycket skeptisk till att en sådan storstädning - eller bör man kanske kalla det masslakt? - inom svensk politik någonsin skulle kunna inträffa. Men resultatet bevisar ändå hur osäker situationen inom svensk politik i allmänhet och inför höstens val i synnerhet de facto är. För om vi leker med tanken att resultatet ovan skulle visa sig stämma med undantag för att C i verkligheten skulle få 0,9 och KD bara 0,1 procent fler röster än i denna mätning, så skulle blockställningen bli 42,8 för de borgerliga och 47,4 för vänstern, vilket vore ett allt annat än ointagligt försprång.

Hursomhelst bevisar detta det jag och många, många andra länge sagt och krävt - att de borgerliga borde gå till val på gemensamma listor. Hur förbenat svårt skall det va' för partistrategerna att fatta detta??? För om både C och KD skulle ramla ur finns inte en chans att undvika den största och mest för både land och folk pinsamma politiska händelsen sedan de frisinnades CG Ekman blev statsminister på 1920-talet. Jag åsyftar givetvis att Mona Sahlin, tillsammans med Peter Eriksson och Maria Wetterstrand, skulle kunna få ansvaret för landets styrelse (kanske med indirekt stöd av SD)...

Verklighetsfrånvänt

En bra indikator på när politiker helt tappat kontakten med Verkligheten (och därmed väljarna) är när de börjar förneka eller t o m rakt av ljuga om den. Och Barack Obama verkar nu ha nått dithän. I ett peptalk till sina demokratiska kollegor sa han i går nämligen bland annat att den stundande sjukförsäkringsreformen och "insatserna" mot den ekonomiska krisen kommer att hjälpa partiet att undvika ett stort valnederlag i Kongressvalet i november. Detta trots att just dessa båda insatser är de frågor som lett fram till Demokraternas nuvarande kris och är impopulärare än någonsin bland väljarna. Håhåjaja...

Tillägg: Här är krönika av Charles Krauthammer på samma tema!

2010-01-14

Intressant ideologisk utveckling i USA

Här är en bra och mycket insiktsfull artikel om vad som rör sig "under radarn" i amerikansk politik. Den självutnämnda vänsterliberala eliten blir allt mer teori- och ytfokuserad medan den folkliga konservatismen blir allt mer faktaorienterad. Denna analys passar också in som hand i handske på utvecklingen i flera andra länder. Inte minst i Sverige...

Ont om tid idag

Idag hinner jag troligen tyvärr inte blogga. Men låt mig i alla fall uppmana alla som kan ayy skänka en slant till jordbävningsoffren på Haiti, förslagsvis via Röda Korset här.

2010-01-13

Vältaggat!

Här är ett nytt, som alltid vältaggat inlägg i genusdebatten signerat Tanja Bergkvist. Denna gång konstaterar hon bland annat att: "Ur ett evolutionärt perspektiv är det givetvis kört för genusmaffian, men varför ska vi invänta det oundvikliga – hur många människoliv, högskolor och universitet ska behöva offras på genusvetenskapens altare medan vi väntar ut eländet?" Tyvärr finns nog risken att det kommer att bli många... :-(

För Sverige. På tiden!

Moderaterna går nu på offensiven i företagarfrågorna. Det var på tiden. För trots vissa förbättringar så har arbetet för ett bättre (små)företagarklimat inte blivit såvärst mycket mer än en tummetott sedan regimskiftet för snart fyra år sedan. Och för att M inte skall behöva då över ån efter vatten, låt mig tipsa om att tankesmedjan Den Nya Välfärden sedan många år har ett utvecklat och fullt ut finansierat förslag på hur arbetsgivaravgifterna skulle kunna halveras. Vilket vore en mycket bra början, som skulle kunna skapa sisådär 150 000 nya jobb. Det är bara att kopiera och genomföra det, rakt av. Gärna till 1 juli i år...

Ibland blir man bara trött...

Jag noterar att SvD:s Jan Söderqvist för några dagar sedan skrev:
Jag kan fortfarande inte smälta mottagandet av Michael Moores Capitalism – a love story. Det var svårt att urskilja minsta tecken på att svenska recensenter vet någonting alls om finansmarknader i allmänhet och/eller den rådande krisen i synnerhet. Och föga förvånande gick dessa jungfruligt oskuldsfulla skribenter vilse i Moores bisarra argumentation. Den tilltagande politiseringen är ett skäl så gott som något för filmkritiken att växa upp.
Jag håller helt med. Och drar mig till minnes att jag faktiskt skrev om detta redan i maj förra året här, bland annat att "nota bene följande förutsägelse - kulturvänsterns och det politiskt korrekta etablissemangets vrålapor kommer att tjuta i kör i biobänkarna och sedan höja filmen till skyarna på varenda kultursida." Oftast är det kul att få rätt. Men ibland blir man inte så lite trött på det...

2010-01-12

Nu despoti på allvar

Och så har då Venezuela blivit en despoti på riktigt. Dess de facto diktator Hugo Chavez har nu nämligen kommenderat ut militären för att övervaka att affärsinnehavare (för att kunna försörja sig) inte höjer priserna efter förra veckans superdevalvering på 50 % (SvD 100112, DN100112). Och hoten om represalier har redan nått en nivå som inte ens Stalin och Beria på sin tid hade mage att genomföra - att "överlämna dem till arbetarna", eller på ren svenska, att kasta ut misshagliga personer till mobben. Skall bli intressant och se vilket försvar den svenska tokskallevänstern skall lyckas klämma fram för dessa babianmetoder...

Genusvansinnet

Tanja Bergkvist fortsätter sitt korståg mot genusvansinnet. I sitt senaste inlägg tar hon upp skandalen att Södertörns lek... f'låt, Södertörns högskola skall begåvas med en vetenskapsfientlig rektor. Hon konstaterar bland annat att: "Min orubbliga uppfattning är att varje människa inom sig rymmer ett frö till galenskap, och att genusvetarna utgör ett levande bevis på detta." Jupp, det är så sant som det är sagt. Jag noterar dock idag samtidigt att ett litet steg i rätt riktning nu tas i och med att könskvoteringen (läs: den legal diskrimineringen) till utbildningar inom universitetsvärlden slopas (SvD 100112, DN 100112, EXP 100112). I detta land får man vara glad för det lilla...